14:44 13.10.2017

Влада України не має наміру закривати жодної румунської школи, що функціонує в країні, - Клімкін

2 хв читати
Влада України не має наміру закривати жодної румунської школи, що функціонує в країні, - Клімкін

 Влада України не має наміру закривати наявні румунські школи, а навпаки, планує сприяти їх розвитку, заявляє міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Я переглядав пресу - вся ця міфологія, інтерпретація, а іноді спекуляція, яка говорить, що когось звільнять, щось закриють. Я дуже детально обговорював це питання з міністром освіти України, ми позавчора разом були в Страсбурзі, і хочу сказати, що ніхто не має наміру закривати жодної школи, ніхто не збирається звільняти викладачів. Навпаки, ми працюватимемо над спільною програмою, щоб дати їм можливість удосконалення і можливість іще ефективніше викладати в тих школах, які в нас є", - сказав П.Клімкін під час спільної прес-конференції з румунським колегою Теодором Мелешкану в Бухаресті у п'ятницю.

Він знову наголосив, що українська сторона врахує рекомендації Венеціанської комісії під час підготовки закону про повну загальну середню освіту. "Висновки Венеціанської комісії зможемо так само врахувати під час розробки та ухвалення закону про повну загальну середню освіту, оскільки закон про освіту є рамковим. Він охоплює всю освіту в Україні", - сказав глава МЗС України.

П.Клімкін зазначив, що Румунія сприяє здобуттю української освіти, проте висловив побажання, щоб у цій країні був не лише один український ліцей, і нагадав, що в Румунії проживають 60 тисяч українців.

"Ми маємо працювати щодо методик для викладання відповідно і румунської, і української, повинні розширювати наявність українських класів. Для нас дуже важливо охопити всіх українців, і не тільки тих, які живуть уздовж українсько-румунського кордону", - сказав він.

У свою чергу Т.Мелешкану зазначив, що в Румунії проживає 51 тисяча українців, з яких 4 тисячі нині вивчають українську мову. "Щодо української меншини в Румунії, в нас проживає 51 тисяча людей, з яких 4 тисячі вивчають українську мову в 90 навчальних закладах", - сказав він, зазначивши, що хотів би, щоб в Україні було створено такі самі умови для румунської національної меншини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА