07:46 14.10.2017

ЄС підтвердив намір виконувати умови ядерної угоди з Іраном

2 хв читати
ЄС підтвердив намір виконувати умови ядерної угоди з Іраном

Європейський союз разом з іншим міжнародним співтовариством буде виконувати умови ядерної угоди з Іраном незважаючи на рішення президента США Дональда Трампа, заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні.

"Ми вважаємо, що ми несемо колективну відповідальність за збереження (цієї угоди - ІФ) заради нашої власної колективної безпеки", - підкреслюється в її заяві, поширеній в ніч на суботу.

"Внутрішній процес в Сполучених Штатах - і я підкреслюю слово внутрішній - після сьогоднішнього оголошення президента Трампа знаходиться зараз в руках Конгресу США. Спільний всеосяжний план дій (JCPOA) - це не внутрішнє питання, а резолюція Ради Безпеки ООН".

"Це не двостороння угода, вона не відноситься ні до однієї окремої країні, і жодна країна не може її припинити", - підкреслила глава дипломатії ЄС.

"Це надійна угода, яка забезпечує гарантії і потужний механізм контролю над тим, щоб іранська ядерна програма існувала і залишалася виключно для цивільних цілей", - наполягає вона.

Федеріка Могеріні заявила, що ядерна угода з Іраном працює і дає результати, "особливо зараз". Вона нагадала, що МАГАТЕ провела вісім інспекцій і підтвердила, що іранська сторона виконує свої зобов'язання.

"Ця угода запобігла, продовжує запобігати і буде далі запобігати розробці Іраном ядерної зброї", - вважає глава зовнішньополітичного відомства ЄС.

"Міжнародне співтовариство і разом з ним Європейський союз  чітко вказали, що угода залишається і залишиться в силі. Європейський союз, як і раніше повністю підтримує ядерну угоду з Іраном і повне і суворе виконання всіх її положень усіма сторонами", - йдеться у заяві.

Раніше в п'ятницю президент США Дональд Трамп піддав цю угоду критиці і заявив, що не має наміру підтверджувати повне виконання Тегераном його зобов'язань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА