12:26 15.10.2017

Грузинського депутата Кобу Накопія не пустили в Україну, повідомляють Саакашвілі та нардеп Дерев'янко

2 хв читати
Грузинського депутата Кобу Накопія не пустили в Україну, повідомляють Саакашвілі та нардеп Дерев'янко

Депутата парламенту Грузії від партії "Єдиний національний рух" Кобу Накопія, який є соратником екс-президента Грузії, лідера української партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі, затримали в аеропорту "Бориспіль" після прибуття в Україну, а потім не пустили в країну, повідомляє позафракційний народний депутат України Юрій Дерев'янко.

"Ще для одного соратника Саакашвілі заборонили в'їзд в Україну. Тільки що в аеропорту "Бориспіль" одному із соратників М.Саакашвілі, опозиційному депутату парламенту Грузії від партії "Єдиний національний рух" Кобі Накопія вручили рішення про заборону на в'їзд в Україну", – написав Ю.Дерев'янко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю.

"За нашою інформацією, це справа рук Служби безпеки України. Причини заборони на в'їзд невідомі", – додав він.

При цьому Ю.Дерев'янко опублікував скан-копію рішення про відмову у перетині кордону для К.Накопія, датованого 15 жовтня. Підставою для недопуску зазначено: "щодо нього є рішення уповноваженого державного органу України про заборону в'їзду в Україну".

Пізніше про це написав і М.Саакашвілі на своїй сторінці у Facebook. За його словами, К.Накопія затримали в аеропорту "Бориспіль" та ухвалили рішення про його депортацію "без пояснення причин".

"Він мій соратник, член партії "Єдиний національний рух", яку я створював і є її почесним головою. "Єдиний національний рух" брав активну участь у Революції гідності, Давид Кіпіані став одним із Небесної сотні, кілька наших активних прихильників склали голови у складі Збройних сил України на Донбасі. ЄНР перебуває в жорсткій опозиції до найбільшого приватного акціонера "Газпрому", російського олігархаі Іванішвілі, на зустріч і переговори з яким їздив Порошенко в Грузію незадовго до позбавлення мене громадянства. Грузинських депутатів від моєї партії вніс у чорний список прикордонників і Янукович перед Майданом 2013", – розповів М.Саакашвілі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА