18:59 16.10.2017

Партія Сіндзо Абе може зайняти більшість місць в Палаті представників на виборах в Японії

2 хв читати
Партія Сіндзо Абе може зайняти більшість місць в Палаті представників на виборах в Японії

Консервативна Ліберально-демократична партія (ЛДП) прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе може зайняти більше 300 з 465 місць в нижній палаті парламенту за підсумками виборів, які  відбудуться 22 жовтня, повідомляє в понеділок газета "Майніті сімбун" з посиланням на дані опитування.
Згідно з результатами опитування, партія Комейто, яка знаходиться в коаліції з ЛДП, може отримати більше 30 місць, що дасть коаліції дві третини голосів в Палаті представників.
Опитування також показало, що 47% виборців воліли б бачити на посаді прем'єр-міністра когось іншого, а не С.Абе, в той же час близько 37% респондентів підтримують його кандидатуру на цю посаду.
Крім того, під час опитування з'ясувалося, що популярність недавно створеної губернатором Токіо Юріко Коїке "Партії надії" знизилася. За прогнозами експертів, партія може отримати за підсумками виборів до 54 місць.
Опитування провела газета "Майніті сімбун" з 13 по 15 жовтня.
В кінці вересня С.Абе оголосив про розпуск нижньої палати парламенту. Після цієї процедури кабінет міністрів оголосив дату дострокових виборів - 22 жовтня. Передвиборна кампанія стартувала 10 жовтня.
62-річний С.Абе став прем'єр-міністром Японії в 2012 році, і з тих пір намагається оживити економіку країни за допомогою збільшення суспільних витрат і грошової емісії.
У 2014 році він також достроково розпустив нижню палату парламенту після того, як економіка Японії раптово виявилася в рецесії, знижуючись два квартали поспіль. За підсумками тих позачергових виборів Ліберально-демократична партія С.Абе здобула впевнену перемогу.
Парламент Японії складається з двох палат, депутати нижньої Палати представників обираються на чотири роки, а верхньої - Палати радників - на шість років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА