21:00 16.10.2017

Трамп заявив про можливість виходу США з угоди щодо іранської ядерної програми

2 хв читати
Трамп заявив про можливість виходу США з угоди щодо іранської ядерної програми

Президент США Дональд Трамп заявив, що США можуть вийти з міжнародної угоди щодо іранської ядерної програми, повідомляє американський телеканал NBC News.

За словами президента США, Конгрес може прийняти позитивне рішення щодо угоди, в іншому випадку це рішення Конгресу може призвести до "повного припинення" участі США в операції.

"Ми подивимося, що станеться на другому етапі. Може трапитися повне припинення (участі США), ця можливість дуже реальна", - заявив Трамп

"Я втомився від того, що нами користуються", - зазначив американський президент, назвавши іранських лідерів "досконалими учасниками переговорів, які вчинили відмінну операцію для себе, але жахливу - для США".

Трамп 13 жовтня повідомив, що не буде сертифікувати виконання Іраном умов Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) щодо іранської ядерної програми. За його словами, слід переглянути ряд пунктів домовленостей з Іраном. Він також попередив, що США, якщо вважатимуть це за потрібне, можуть в будь-який момент вийти з цієї угоди.

Глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні заявляла, що у президента США немає повноважень щодо анулювання угоди між "шісткою" і Іраном.

У липні 2015 року Іран і шість країн - США, Росія, Китай, Великобританія, Франція і Німеччина - дійшли згоди щодо програми розвитку мирного атома в Ірані - СВПД, на підставі якого з Ірану були зняті міжнародні санкції.

СВПД передбачає виконання Тегераном ряду кроків щодо обмеження його ядерної програми в обмін на скасування міжнародних санкцій, а також односторонніх обмежувальних заходів, введених США та ЄС. Після укладеного при попередньому президенті США Бараку Обамі СВПД з Ірану були частково зняті міжнародні санкції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА