14:02 17.10.2017

Європейська Бізнес Асоціація закликала ВР підтримати урядову медреформу

2 хв читати

 Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) закликає Верховну Раду підтримати медичну реформу і проголосувати за запропоновані урядом законопроекти №6327 і №6604.

Як повідомляє ЄБА, з таким проханням комітет ЄБА з охорони здоров'я звернувся в листі до голови Верховної Ради і народних депутатів.

"Асоціація підтримує пріоритетність розгляду законопроектів про медичну реформу №6327 і №6604 і акцентує увагу парламенту на тому, що прийняття цих законодавчих ініціатив має відбутися до кінця жовтня 2017 року", - повідомляє ЄБА.

На думку асоціації, прийняття медреформи до кінця жовтня 2017 року дасть змогу своєчасно забезпечити відповідне фінансування для закладених в законопроектах перетворень, які повинні початися з 1 січня 2018 року.

"Відновлення довіри до вітчизняної медицини та підвищення рівня медичної грамотності населення України багато в чому залежить зараз від факту прийняття медичної реформи і початку її впровадження саме в 2018 році", - підкреслюють в ЄБА.

В асоціації зазначають, що перенесення медреформи на 2019 рік "може створити зайве напруження в суспільстві".

Як повідомлялося, згідно з попереднім порядком денним пленарного тижня парламенту, у вівторок, 17 жовтня, Верховна Рада розпочне розгляд у другому читанні законопроекту № 6327 про медреформу.

Раніше в цей день прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук" закликав депутатів об'єднатися, щоб "почати побудову якісно нової системи фінансування охорони здоров'я в країні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА