16:52 17.10.2017

Найєм заявив про продовження акції в Києві до виконання всіх заявлених вимог

2 хв читати
Найєм заявив про продовження акції в Києві до виконання всіх заявлених вимог

Учасники акції біля Верховної Ради України мають намір залишатися біля будівлі парламенту, доки не будуть виконані їхні вимоги, заявляє народний депутат України Мустафа Найєм (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Ми залишаємося і домагатимемося виконання наших вимог стільки, скільки знадобиться", – написав М.Найєм на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Народний депутат повідомив, що зустріч із головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм виявилася безрезультатною.

"Погані новини. Щойно вийшли від Андрія Парубія. Сьогодні коаліція не виконає жодної з наших вимог. Лідери "БПП" (фракція "Блок Петра Порошенка" - ІФ) і "НФ" ("Народний фронт" - ІФ) готові включити до порядку денного четверга дві з наших вимог: скасування недоторканності та закони про вибори", - розповів М.Найєм.

Він наголосив, що розцінює такі дії влади як "лицемірство та провокацію".

"У переважній більшості ті, хто зараз стоять на вулиці і вимагають політичних реформ, є прибічниками Уляни Супрун і медичної реформи. Я особисто за ці закони агітував, віддам свій голос і зроблю все від мене залежне, щоб вони були ухвалені", - зазначив М.Найєм.

Він нагадав, що президент України Петро Порошенко обіцяв внести до парламенту закон про антикорупційний суд ще минулого грудня. "Вони обіцяли скасувати недоторканність 20 років. Сьогодні всі ці закони лежать у парламенті. Для їх розгляду необхідно лише кілька годин. Але вони свідомо доводять ситуацію до протистояння. Причина проста - страх. Їм простіше провокувати конфлікти і сутички на вулиці, ніж дотриматися своїх обіцянок", - вважає М.Найєм.

На думку депутата, такі дії влади ведуть в нікуди. "Це шлях в нікуди, і це те, чого вони хочуть. Немає вибору між реформами в політиці та охороні здоров'я, між саджанням злодіїв і поліпшенням здоров'я людей. Це логіка терористів, а не політиків. Необхідно робити і те, і інше", - переконаний депутат.

Як повідомлялося, учасники акції протесту в центрі Києва висунули вимогу змінити виборчу систему, створити незалежний антикорупційний суд, скасувати депутатську недоторканність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА