19:15 17.10.2017

Активісти намагаються перешкодити виходу з будівлі ВР депутатів

2 хв читати
Активісти намагаються перешкодити виходу з будівлі ВР депутатів

Мітингувальники біля будівлі Верховної Ради влаштували бійку під час виходу депутата фракції "Блок Петра Порошенка" Олега Барни з будівлі парламенту.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", станом на 18.25 О.Барна перебував уздовж охоронного периметра біля будівлі Ради в оточенні активістів. До нього підійшов лідер партії "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі.

М.Саакашвілі закликав активістів пропустити депутата. "Нехай ідуть додому працювати над законами", - сказав він.

О.Барна залишив територію біля парламенту.

Після цього мітингувальники намагалися не випустити за огорожу деяких інших народних депутатів після закриття пленарного засідання у вівторок ввечері. Зокрема група протестувальників оточила позафракційних депутатів Андрія Білецького та Олега Петренка на вулиці Грушевського біля огорожі. А.Білецького це вкрай обурило.

"Я не знаю хто ви... Ви мене по-хамськи зупинили... Зате ті депутати, яких слід було б не випускати, спокійно вийшли", - сказав він, після чого А.Білецький та О.Петренко спробували пояснити цій групі протестувальників як слід було б діяти далі для досягнення мети.

Група людей, яка намагалася не випустити цих парламентаріїв, заявила, що є представниками "Автомайдану".

Також на виході з будівлі комітетів Верховної Ради група людей під прапорами "Руху нових сил" зупинила народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Віктора Кривенка, який в спокійній обстановці поспілкувався з учасниками акції і роз'яснив, як далі Верховна Рада розглядатиме питання, зазначені в порядку денному на поточний тиждень.

Деякі народні депутати, зокрема від фракції "Блок Петра Порошенка", безперешкодно залишали будівлю Верховної Ради через під'їзд, який виходить на вулицю Грушевського.

Тим часом, М.Саакашвілі залишив місце проведення акції і проїхав вул. Грушевського повз будівлі Кабінету Міністрів у бік Європейської площі. Як відомо, в цьому напрямку, в будинку на Музейному провулку, 4, розташований офіс його політичної сили "Рух нових сил". У будівлі в цьому провулку поліція у вівторок проводила слідчі дії.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", станом на 18.45 встановлено 9 великих наметів і польова кухня на проїжджій частині вул. Грушевського, 6 великих 10-місних армійських наметів і понад 30 маленьких двомісних наметів у парку біля площі Конституції навпроти будівлі парламенту.

На площі перед Верховною Радою перебувають близько 300 активістів, ще така сама кількість – на прилеглих територіях неподалік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА