20:19 17.10.2017

Нардеп Колесніков критикує ініціативу створення антикорупційних судів і пропонує втричі скоротити депутатський корпус

2 хв читати
Нардеп Колесніков критикує ініціативу створення антикорупційних судів і пропонує втричі скоротити депутатський корпус

Співголова партії "Опозиційний блок", прем'єр-міністр "Опозиційного уряду" Борис Колесніков критикує ініціативу створення антикорупційних судів в Україні та реформу виборчої системи, при цьому пропонує скоротити кількість парламентаріїв до 150.
"Структурування судів за видами злочинів, в тому числі і корупції, це українське ноу-хау, яке ніде в світі не існує. А що, вбивство і згвалтування, є меншим за тяжкістю злочином, ніж корупція? Звичайно, ні. Тому створення окремої, вертикально інтегрованої компанії "з боротьби з корупцією" - це не той випадок, коли потрібно застосовувати таку інтеграцію", - написав Б.Колесніков в своєму блозі на сайті газети "Сегодня" у вівторок.
"І що взагалі в такому випадку будуть робити всі економічні департаменти таких відомств, як СБУ, ГПУ і МВС, а головне самі "некорупційні" суди?", - додав політик.
Коментуючи питання депутатської недоторканності, він зазначає: "Ніщо не заважає зібрати голоси і скасувати недоторканність усіх гілок влади: депутатів Верховної Ради, суддів і президента України". "У залі достатньо голосів для прийняття такого комплексного рішення", - підкреслив Б.Колесніков.
Відносно системи виборів, політик зазначає, що в Україні, як "країні, яка в Європі займає перше місце з корупції і останнє місце за рівнем життя, ніяких мажоритарних виборів бути не може". "Можновладці скуплять всі округи. І, в кінцевому рахунку, ми отримаємо той же парламент, а може бути і гірше", - вважає він.
"Якщо ми повернулися до конституційних змін 2004 року, то давайте будемо послідовними. У нас може працювати виключно пропорційна система, коли партії несуть відповідальність перед виборцями. Але не такий "камуфляж", який ми спостерігали на місцевих виборах в 2015 році. Коли, по суті справи, прив'язка депутатів до округів перетворилася в приховану мажоритарну систему ... Центрвиборчком, за гроші політичних партій, учасників процесу, публікує повний список кандидатів, затверджений з'їздом тієї чи іншої партії. І розсилає кожному виборцю. З повною біографією кандидатів в депутати. Це і є відкриті списки для виборців", - пропонує парламентарій.
У світлі пропозицій народних депутатів підвищити собі зарплату, а недоторканність зняти з 2020 року, співголова "Опозиційного блоку" пропонує скоротити депутатський корпус. "У три рази зменшимо число депутатів, до 150 чоловік, і триразово підвищимо їм зарплати. Ось це і є справжня реструктуризація", - зазначив Б.Колесніков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА