20:52 17.10.2017

Оргкомітет акції біля Ради задоволений результатами вівторка і закликає продовжити протест у четвер

2 хв читати
Оргкомітет акції біля Ради задоволений результатами вівторка і закликає продовжити протест у четвер

Організаційний комітет акції "Велика політична реформа", яка стартувала у вівторок біля будівлі Верховної Ради, заявляє про мирний характер акції і закликає продовжити протест у четвер, 19 жовтня.
"Наш протест був мирним і результативним, втім, ці результати - проміжні. Тому мобілізаційний наметовий табір, розбитий окремими політичними силами з числа організаторів акції, залишається стояти під парламентом до прийняття вимог акції. Ми закликаємо всіх, хто розділяє вимоги "Великої політичної реформи" , продовжити разом з нами протест у четвер, 19 жовтня, і дотиснути владу виконати обіцяне", - йдеться в спільній заяві оргкомітету, розміщеній на сторінці партії "Національний корпус" в Фейсбуці у вівторок ввечері.
В оргкомітеті висловили задоволення тим, що активісти домоглися певних результатів в питаннях зміни виборчого законодавства, обмеження депутатської недоторканності і створення антикорупційного суду.
У той же час в заяві звучить осуд окремих дій Національної поліції: "Ми засуджуємо окремі дії (співробітників) Національної поліції, які, зловживаючи владою та всупереч законодавству, блокували в приміщеннях народних депутатів і застосували газ і силу по відношенню до активістів, які намагалися пронести намети в парламент, хоча намети були вказані в заявці на проведення акції".
Як повідомлялося, у вівторок під стінами Верховної Ради в Києві зібралося близько 4 тис. осіб. У мітингу взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, зокрема: "Рух нових сил", "Батьківщина", "Самопоміч", Громадянська позиція Анатолія Гриценка, "ДемАльянс", "Свобода" і Національний корпус. Серед вимог учасників акції - скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду і введення пропорційної виборчої системи з відкритими списками.
Народний депутат фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Найєм заявив, що наступний збір учасників акції протесту під Верховною Радою запланований на четвер, а в наметовому містечку під будівлею парламенту весь цей час буде перебувати тільки оргкомітет акції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА