20:52 17.10.2017

Оргкомітет акції біля Ради задоволений результатами вівторка і закликає продовжити протест у четвер

2 хв читати
Оргкомітет акції біля Ради задоволений результатами вівторка і закликає продовжити протест у четвер

Організаційний комітет акції "Велика політична реформа", яка стартувала у вівторок біля будівлі Верховної Ради, заявляє про мирний характер акції і закликає продовжити протест у четвер, 19 жовтня.
"Наш протест був мирним і результативним, втім, ці результати - проміжні. Тому мобілізаційний наметовий табір, розбитий окремими політичними силами з числа організаторів акції, залишається стояти під парламентом до прийняття вимог акції. Ми закликаємо всіх, хто розділяє вимоги "Великої політичної реформи" , продовжити разом з нами протест у четвер, 19 жовтня, і дотиснути владу виконати обіцяне", - йдеться в спільній заяві оргкомітету, розміщеній на сторінці партії "Національний корпус" в Фейсбуці у вівторок ввечері.
В оргкомітеті висловили задоволення тим, що активісти домоглися певних результатів в питаннях зміни виборчого законодавства, обмеження депутатської недоторканності і створення антикорупційного суду.
У той же час в заяві звучить осуд окремих дій Національної поліції: "Ми засуджуємо окремі дії (співробітників) Національної поліції, які, зловживаючи владою та всупереч законодавству, блокували в приміщеннях народних депутатів і застосували газ і силу по відношенню до активістів, які намагалися пронести намети в парламент, хоча намети були вказані в заявці на проведення акції".
Як повідомлялося, у вівторок під стінами Верховної Ради в Києві зібралося близько 4 тис. осіб. У мітингу взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, зокрема: "Рух нових сил", "Батьківщина", "Самопоміч", Громадянська позиція Анатолія Гриценка, "ДемАльянс", "Свобода" і Національний корпус. Серед вимог учасників акції - скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду і введення пропорційної виборчої системи з відкритими списками.
Народний депутат фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Найєм заявив, що наступний збір учасників акції протесту під Верховною Радою запланований на четвер, а в наметовому містечку під будівлею парламенту весь цей час буде перебувати тільки оргкомітет акції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА