07:12 18.10.2017

Рішення суду на Гаваях з імміграційного указу Трампа підриває зусилля із забезпечення безпеки американського народу

2 хв читати
Рішення суду на Гаваях з імміграційного указу Трампа підриває зусилля із забезпечення безпеки американського народу

Білий дім назвав "небезпечним і помилковим" рішення суду Гавайських островів про блокування останньої версії імміграційного указу президента США Дональда Трампа.
"Сьогоднішнє небезпечне і помилкове рішення окружного суду підриває зусилля президента щодо забезпечення безпеки американського народу і по забезпеченню дотримання мінімальних стандартів безпеки для в'їзду в США", - йдеться в повідомленні Білого дому.
Відзначається, що "міністерство юстиції США буде наполегливо захищати правомірну дію президента".
Білий дім пояснив, що обмеження на в'їзд в США "поширюється на країни на основі їх нездатності або небажання обмінюватися критично важливою інформацією, необхідною для безпечної перевірки заявок, а також оцінки загроз, пов'язаних з тероризмом, нестабільністю та іншими серйозними проблемами національної безпеки".
"Ми переконані в тому, що судові органи в кінцевому рахунку підтримають правомірну і необхідну дію президента", - підкреслюється в повідомленні.
Раніше американське інтернет-видання "Політико" повідомило, що федеральний суддя американського штату Гаваї заблокував останню версію імміграційного указу Д. Трампа, яка частково забороняє в'їзд в США громадян восьми країн.
Відзначається, що указ президента мав бути вступити в силу 18 жовтня.
Якби указ вступив в силу, в'їзд в США був би тимчасово закритий для більшості громадян Судану, Сирії, Ірану, Лівії, Сомалі, Ємену, а також Венесуели і КНДР.
Перша версія указу була опублікована в січні 2017 року, однак адміністрації Д. Трампа довелося відмовитися від неї в зв'язку з блокуванням з боку суддів ряду штатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА