10:25 18.10.2017

Парубій обурений тим, що мітингувальники перешкоджали нардепам виходити з будівлі парламенту

2 хв читати
Парубій обурений тим, що мітингувальники перешкоджали нардепам виходити з будівлі парламенту

Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає неприпустимим напад на народних депутатів з боку мітингувальників біля будівлі парламенту й закликає не перешкоджати вільному виходу з будівлі і народним депутатам, і співробітникам Верховної Ради.

"Я вважаю неприйнятним напад на народних депутатів України, на співробітників Верховної Ради, які вчора виходили з приміщення парламенту", - заявив спікер, відкривши пленарне засідання парламенту в середу.

"Я зараз просто вимагаю від організаторів заходів, щоб було забезпечено вільний вхід і вихід із Верховної Ради і народних депутатів, і співробітників", - додав голова парламенту.

При цьому А.Парубій наголосив, що Верховна Рада не повинна бути заблокована.

Як повідомлялося, у вівторок, 17 жовтня, біля Верховної Ради в Києві зібралося близько 4 тисяч осіб. У мітингу взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, таких як "Рух нових сил", "Батьківщина", "Самопоміч", "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, "ДемАльянс", "Свобода" і Національний корпус. Серед вимог учасників акції - скасування депутатської недоторканності, створення Антикорупційного суду та впровадження пропорційної виборчої системи з відкритими списками.

Мітингувальники влаштували сутичку під час виходу депутата фракції "Блок Петра Порошенка" Олега Барни з будівлі парламенту і пропустили його тільки після того, як до нього підійшов лідер партії "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі. Після цього учасники мітингу намагалися не пропустити за огородження деяких інших народних депутатів після закриття пленарного засідання, зокрема позафракційних депутатів Андрія Білецького та Олега Петренка. Група людей, які намагалися не випустити цих парламентаріїв, заявили, що є представниками "Автомайдану".

Також на виході з будівлі комітетів Верховної Ради група людей під прапорами "Руху нових сил" зупинила народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Віктора Кривенка, який у спокійній обстановці поспілкувався з учасниками акції та роз'яснив, як далі Верховна Рада розглядатиме питання, зазначені в порядку денному на поточний тиждень.

Деякі народні депутати, зокрема з фракції "Блок Петра Порошенка", безперешкодно залишали будівлю Верховної Ради через під'їзд, який виходить на вулицю Грушевського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА