11:40 18.10.2017

У "БПП" побоюються, що частина нардепів побоїться йти до ВР у четвер через загрозу бути побитими

2 хв читати
У "БПП" побоюються, що частина нардепів побоїться йти до ВР у четвер через загрозу бути побитими

 У парламентській фракції "Блок Петра Порошенка" побоюються, що в четвер, 19 жовтня, може не вистачити голосів для ухвалення законопроектів щодо медичної реформи через те, що частина народних депутатів не прийде до парламенту, боячись бути побитими учасниками акції біля стін Верховної Ради.

"Мене турбує, що завтрашні акції протесту і недопуск депутатів, побиття депутатів, що було учора... - це може змусити велику кількість депутатів не прийти до зали, і ми не зберемо велику кількість голосів за медичну реформу", - сказав заступник голови фракції "БПП", член парламентського комітету з питань охорони здоров'я Сергій Березенко.

Він також зазначив, що звинувачуватиме організаторів акції біля будівлі парламенту, якщо через блокування доступу нардепів до парламенту буде провалена медична реформа.

Водночас С.Березенко зазначив, що народні депутати з "БПП", до яких мітингувальники у вівторок застосували силу, - Олег Барна, Юлій Мамчур, Олексій Гончаренко - не зверталися до поліції із заявами за відповідними фактами.

Як повідомлялося, у вівторок, 17 жовтня, біля стін Верховної Ради в Києві зібралися близько 4 тисяч людей. У мітингу взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, зокрема: Рух нових сил, "Батьківщина", "Самопоміч", Громадянська позиція Анатолія Гриценка, "5.10", "Демальянс", "Свобода" і Національний корпус Серед вимог учасників акції - скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду та запровадження пропорційної виборчої системи за відкритими списками.

Мітингувальники влаштували сутичку під час виходу О.Барни з будівлі парламенту, згодом вони намагалися не випустити за огорожу деяких інших народних депутатів після закриття пленарного засідання, зокрема позафракційних депутатів Андрія Білецького та Олега Петренка. Група людей, яка намагалася не випустити цих парламентарів, заявила, що є представниками Автомайдану.

Також на виході з будівлі комітетів Верховної Ради група людей під прапорами "Руху нових сил" зупинила народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Віктора Кривенка, який у спокійній обстановці поспілкувався з учасниками акції та роз'яснив, як далі Верховна Рада розглядатиме питання, які зазначені на порядку денному на цей тиждень.

Деякі народні депутати, зокрема з фракції "Блок Петра Порошенка", безперешкодно покидали будівлю ВР через під'їзд, який виходить на вулицю Грушевського.

Організаційний комітет акції "Велика політична реформа", яка стартувала у вівторок у будівлі Верховної Ради, заявляє про мирний характер акції та закликає продовжити протест у четвер, 19 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА