14:36 18.10.2017

У партії "Наш край" звинувачують ЦВК в ігноруванні судових рішень щодо порушень на місцевих виборах в Ічні

2 хв читати
У партії "Наш край" звинувачують ЦВК в ігноруванні судових рішень щодо порушень на місцевих виборах в Ічні

Центральна виборча комісія продовжує ігнорувати зрив виборів в об'єднаних територіальних громадах, заявляє партія "Наш край", коментуючи рішення Чернігівського окружного адміністративного суду, згідно з яким визнано недійсними бюлетені та утворення округів в Ічнянській об'єднаній територіальній громаді (ОТГ).

У партії заявляють, що виграли суд про створення округів в ОТГ із центром в Ічні Чернігівської області. "Чернігівський окружний адміністративний суд зобов'язав Ічнянську виборчу комісію сформувати нові пропорційні округи. Також визнав реєстрацію депутатів у неіснуючих округах незаконною, а текст бюлетенів - недійсним. Очевидно, що Ічнянська виборча комісія зриває вибори. І все це відбувається за мовчазної згоди ЦВК, яка ігнорує грубі порушення на місцевих виборах", - ідеться в заяві "Нашого краю".

У партії переконані, що можливий зрив виборів в Ічнянській ОТГ - це технологія, яку випробовує ЦВК для зриву подальших виборів. "ЦВК випробовує нову технологію зриву виборів, яка потім може бути використана в усіх областях. Спочатку місцева комісія утворює неправильні округи, потім реєструє в цих округах кандидатів у депутати. На рішення суду про незаконність утворення округів не реагує. І головне - все це відбувається з мовчазної згоди ЦВК. Комісію в Ічні можна було б давно розпустити, сформувати нову та провести вибори. Але ЦВК не реагує на зрив виборів", - ідеться в заяві партії.

У партії нагадують, що раніше Ічнянська міська виборча комісія, порушуючи статтю 17 закону "Про місцеві вибори", утворила непропорційні виборчі округи: в найменшому – 125 виборців, а у найбільшому – 2138. 29 вересня 2017 року Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення виборчої комісії, зобов’язавши її утворити округи відповідно до чинного законодавства України. Проте комісія знехтувала ухвалою суду та залишила чинним рішення про несправедливе утворення виборчих округів.

4 жовтня Чернігівський окружний адміністративний суд встановив, що Ічнянська міська виборча комісія діяла з порушенням закону, сформувавши непропорційні округи. Цим же рішенням комісію вдруге зобов’язали утворити нові округи для виборів в ОТГ відповідно до закону про місцеві вибори. Утім, комісія досі не виконала рішення суду й уже зареєструвала кандидатів у неіснуючих округах.

17 жовтня Чернігівський окружний адміністративний суд ухвалив рішення про неправомірну реєстрацію кандидатів у депутати в "неіснуючих округах".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА