21:36 18.10.2017

РПР і ЦПК закликають учасників акції під Радою утриматися від насильства

2 хв читати
РПР і ЦПК закликають учасників акції під Радою утриматися від насильства

Громадська організація "Реанімаційний пакет реформ" і Центр протидії корупції, які раніше підтримали акцію "Велика політична реформа" під Верховною Радою, закликають учасників акції утриматися від будь-яких провокацій, спроб захоплення державних установ і насильницьких дій.
"Мета "реанімаційного пакету реформ"- шляхом мирного протесту в рамках чинного законодавства змусити парламентаріїв виконати власні передвиборні обіцянки і міжнародні зобов'язання України. Саме тому РПР підтримав всеукраїнську ненасильницьку акцію, яка відбулася 17 жовтня 2017 на площі Конституції в Києві та в усіх обласних центрах України", - сказано в заяві, яку оприлюднила прес-служба  "реанімаційного пакету реформ" в середу.
У заяві наголошується, що "на жаль, не всі попередні домовленості, які були досягнуті її учасниками напередодні акції, в результаті були дотримані", що створює "загрозу продовження ефективної та безперешкодної діяльності всього громадянського суспільства".
РПР також підкреслює, що будь-які інші політичні вимоги учасників акції є їх власною позицією.
"У разі вчинення будь-яких провокацій, спроб захоплення державних установ, насильницьких дій, РПР припинить свою участь в акції", - сказано в заяві РПР.
У свою чергу голова громадської організації "Центр протидії корупції" Віталій Шабунін на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук написав, що "ескалація конфлікту з обох сторін заведе діалог між протестувальниками і владою в глухий кут і не сприяє виконанню поставлених нами вимог".
"Наголошуємо, що Центр протидії корупції не має ніякого відношення до мобілізаційних наметів на Грушевського, ми не були свідками подій, які відбулися сьогодні ввечері у Верховній Раді. Однак ми закликаємо поліцію не застосовувати силу до громадян, а учасників акції - не провокувати насильство", - написав В.Шабунін.
За його словами, ЦПК також не поділяє "будь-які інші додаткові вимоги учасників акції, крім оголошених організаторами спочатку, а саме: створення антикорупційного суду, скасування депутатської недоторканності і реформи виборчого законодавства".
"Будь-які відмінні від цих вимог є власною позицією і ініціативою тих, хто їх озвучує. Ми не збираємося брати участь в будь-яких провокаціях, захоплювати держустанови і закликаємо політиків утриматися від цього", - написав В.Шабунін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА