21:41 18.10.2017

Закон про антикорупційний суд буде проголосований вже в цьому році

2 хв читати
Закон про антикорупційний суд буде проголосований вже в цьому році

Керівник фракції "Блок Петра Порошенко" Артур Герасимов заявив, що закон про антикорупційний суд буде проголосований вже в цьому році.
"Ще раз хочу сказати, що з вами або без вас закон про антикорупційний суд буде проголосований вже в цьому році після рішення Венеціанської комісії", - сказав він під час публічного спілкування з народними депутатами, які підтримують акцію протесту під Верховною Радою, Мустафою Найємом,Сергієм Лещенко, Світланою Заліщук, Юрієм Левченко та Юрієм Дерев'янко після їх відвідування Адміністрації президента в середу ввечері.
А.Герасимов також підкреслив, що питання виборчої системи знаходиться виключно в компетенції Верховної Ради.
"З вами або без вас завтра закон зняття депутатської недоторканності буде проголосований і направлений до Конституційного суду", - сказав керівник фракції БПП.
Раніше в цей день, група народних депутатів, що підтримують акцію протесту під Верховною Радою, не змогла зустрітися з президентом України П.Порошенко.
"Президент не захотів зустрітися з представниками акції "Велика політична реформа". Разом зі мною прийшли Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, Юрій Левченко та Юрій Дерев'янко. Президент вирішив, що він хоче зустрітися тільки з частиною нашої групи (крім Левченко і Дерев'янко), що для нас неприйнятно. Проте, президенту вже відомо, з якою метою ми приходили", - повідомив народний депутат (фракція" Блок Петра Порошенко "), учасник акції протесту під Верховною Радою Мустафа Найєм на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в середу ввечері.
С.Заліщук на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук поінформувала, що прибулі в АП нардепи передали В.Ковальчуку список вимог, серед яких - забезпечити мирну акцію і не допустити дестабілізації; подати якомога швидше проект закону про антикорупційний суд в парламент (а проект №6011 буде відкликаний); виконати обіцянки щодо голосування законів про обмеження депутатської недоторканності і виборчої реформи вже у четвер, 19 жовтня.
С.Заліщук заявила журналістам біля будівлі АП, що депутати попросили В.Ковальчука озвучити їх наміри відкликати депутатський законопроект про Антикорупційний суд, що дасть можливість П.Порошенко вносити свій варіант проекту закону.
М.Найєм у свою чергу підкреслив, що такий законопроект повинен враховувати рекомендації Венеціанської комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА