22:15 18.10.2017

Київ висловлює протест у зв'язку з рішенням продовження арешту Павла Гриба до 4 січня 2018 року

2 хв читати
Київ висловлює протест у зв'язку з рішенням продовження арешту Павла Гриба до 4 січня 2018 року

Міністерство закордонних справ України висловило протест відносно прийнятого рішення Жовтневого райсуду м.Краснодара Російської Федерації щодо продовження утримання під вартою незаконно утримуваного в російському СІЗО Павла Гриба.
"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з рішенням 18 жовтня 2017 р Жовтневого районного суду м.Краснодар Російської Федерації продовжити до 4 січня 2018 термін утримання під вартою незаконно затриманого і переміщеного до Російської Федерації громадянина України Павла Гриба", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в середу.
У зовнішньополітичному відомстві відзначили політичний характер у справі незаконно утримуваного в Росії П.Гриба.
"Безпідставне утримання П.Гриба під вартою в СІЗО м.Краснодар за сфабрикованим звинуваченням є черговим свідченням політичного характеру справи", сказано в повідомленні.
У зв'язку з відмовою в обстеженні стану здоров'я П.Гриба українськими лікарями, на виконання рішення Європейського суду з прав людини, а також антигуманним ставленням до ув'язненого, МЗС України покладає всю повноту відповідальності за життя і здоров'я П.Гриба на російську сторону.
"МЗС України вимагає негайно звільнити Павла Гриба і закликає міжнародне співтовариство, правозахисні організації засудити жорстоке поводження російської сторони з незаконно затриманим українцем П.Грибом і посилити тиск на Російську Федерацію для його звільнення", резюмували в МЗС України.
Як повідомлялося, 28 серпня колишній співробітник Державної прикордонної служби України Ігор Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідин Білорусі, куди той поїхав 24 серпня (до м.Гомель) на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах. За домовленістю, Павло мав повернутися в той же день. Коли наступного дня він не повернувся, І.Гриб поїхав в Гомель на його пошуки.
За його словами, на території Білорусі він з'ясував, що Павло знаходиться в розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), ініціатором розшуку є ФСБ РФ по Краснодарському краю в Сочі.
7 вересня стало відомо, що П.Гриб знаходиться в слідчому ізоляторі на території РФ, в Краснодарі.
12 жовтня батько Павла, Ігор Гриб повідомив, що російська сторона відмовила українським лікарям у допуску до його сина. "Всі спроби потрапити до СІЗО-5  м.Краснодар були відхилені, без відповіді російської сторони", - розповів він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА