07:35 20.10.2017

Глава МЗС Фінляндії розповів про перспективи членства країни в НАТО

2 хв читати
Глава МЗС Фінляндії розповів про перспективи членства країни в НАТО

Фінляндія не виключає для себе членство в НАТО, проте не вважає, що зараз це питання є актуальним. Про це в інтерв'ю "Коммерсанту" розповів глава МЗС Фінляндії Тімо Сойні.

Журналіст звернувся до Сойні з питанням про те, чи буде готова Фінляндія вступити в НАТО, якщо Швеція, з якою у країни налагоджено військове співробітництво, піде цим шляхом. У відповідь Сойні підкреслив, що ні в одній з цих країн не ведеться активне обговорення можливого членства в Північноатлантичному альянсі. При цьому він не став виключати такої можливості в майбутньому.

"Ми не повинні виключати можливість вступу в НАТО. Будь-яка країна повинна мати таку можливість, тому нам і важлива політика відкритих дверей. Але позиція нинішнього уряду Фінляндії така, що ми вважаємо це неактуальним", - розповів глава МЗС.

Сойні зазначив, що Гельсінкі не відчуває військової загрози з боку Росії, і цю думку поділяє більшість фінських політиків. "Фінляндія не відчуває загрози з боку Росії і нічого не боїться", - сказав він. У той же час він вказав на те, що Фінляндія прагне підтримувати хороші відносини з усіма своїми сусідами. "Ми перебуваємо в ЄС, в ООН, в Північній раді, у нас партнерство з НАТО і так далі. І ми думаємо, що подібне багатостороннє співробітництво, засноване на взаємних домовленостях і міжнародному законодавстві, - ось, що добре для будь-якої невеликої країни", - пояснив дипломат.

У липні 2016 року опитування, проведене серед жителів Фінляндії, показало, що майже половина (48%) населення країни підтримує проведення референдуму про вступ до НАТО. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА