08:45 20.10.2017

Шеф ЦРУ закликав США бути готовими до ядерного удару з боку Північної Кореї

2 хв читати
Шеф ЦРУ закликав США бути готовими до ядерного удару з боку Північної Кореї

Директор ЦРУ Майк Помпео попередив, що розробки в області ядерної зброї в КНДР вже знаходяться в стадії, близькій до того, щоб завдати ядерного удару по території США, повідомив телеканал CBS.
"Зараз її (Північної Кореї - ІФ) можливості досить близькі до цього, і в політичній перспективі ми повинні вести себе так, як ніби вона стоїть на порозі досягнення цих можливостей", - заявив М. Помпео, виступаючи в Національному фонді на підтримку демократії.
За його словами, вже зараз "слід задуматися над останнім кроком".
Разом з тим, глава американського розвідувального відомства не назвав термінів готовності Пхеньяна до удару по США і їх союзникам. Він зазначив, що США продовжують збір розвідданих про ядерну програму Північної Кореї, але поки вони "далекі від досконалості".
М.Помпео сказав, що "коли ми говоримо про місяці, вже несуттєво, наскільки високий рівень розуміння нами конкретних деталей".
При цьому він додав, що зараз ядерні можливості КНДР набагато досконаліше, ніж п'ять років тому, і будуть ще досконаліше через п'ять місяців.
Напередодні Північна Корея заявила про готовність завдати удару по кораблях ВМС США і Південної Кореї, які беруть участь в спільних військово-морських навчаннях в Японському і Жовтому морях.
"США самі підвели до нас цілі, які ми намітили для знищення в першу чергу. Нехай США чекають, що за ним буде завдано неймовірний удар в неймовірний час", - йдеться в заяві, поширеній Центральним телеграфним агентством Кореї (ЦТАК).
Як повідомлялося, в навчаннях, що проходять в районі Корейського півострова, відпрацьовуються дії щодо можливого нанесення удару по Північній Кореї. У них беруть участь атомний авіаносець, есмінці типу "Арлі Берк", в південнокорейських портах розміщені дві атомні підводні човни американських ВМС.
КНДР пригрозила, що "готова до сильних дій у відповідь, які рознесуть їх на друзки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА