20:44 20.10.2017

Суд знову зобов'язав Розенблата носити електронний браслет

2 хв читати
Суд знову зобов'язав Розенблата носити електронний браслет

Солом'янський районний суд м. Києва зобов'язав народного депутата (позафракційного) Борислава Розенблата носити електронний браслет до 18 грудня 2017 року, повідомляє інтернет-видання "Українська правда".

За інформацією видання, таке рішення в п'ятницю ухвалив суддя Олександр Бобровник.

Крім того, суд зобов'язав Б.Розенблата не залишати без дозволу слідчих і суду Києва і Житомир, утримуватися від спілкування зі свідками і підозрюваних, здати всі паспорти для виїзду за кордон.

"Постанова може бути оскаржена протягом 5 днів", - додав Бобровник.

У свою чергу Б.Розенблат заявив, що буде оскаржувати це рішення. "Оскільки суддя дав таку можливість, мої адвокати подадуть таку скаргу", - пояснив нардеп.

Він також додав, що подасть заяву до Генеральної прокуратури України на дії Національного антикорупційного бюро України за його зняття з літака і обшук.

Як повідомлялося, Б.Розенблат фігурує в так званому "янтарний справі", відкритому за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) і ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

18 липня Солом'янський райсуд Києва призначив Б.Розенблату заставу в 7 млн ​​грн, поклав на нього зобов'язання носити електронний браслет, не виходити без повідомлення органів слідства з Києва та Житомира і здати всі закордонні паспорти. Покладені на депутата зобов'язання діяли до 12 вересня. 19 серпня Б.Розенблату продовжили запобіжний захід до 17 жовтня.

Як повідомлялося, Б.Розенблат фігурує в так званій бурштиновій справі, відкритій за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) і ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

17 жовтня 2017 року Б.Розенблат повідомив, що термін дії запобіжного заходу щодо нього закінчився, але він і далі буде сприяти розслідуванню кримінальної виробництва, фігурантом якої він є.

19 жовтня співробітники Національного антикорупційного бюро України не допустили вильоту Б.Розенблата до Німеччини на лікування, повідомив адвокат.

20 жовтня Солом’янський районний суд Києва продовжить засідання у справі Б.Розенблата з питання обрання йому запобіжного заходу.

У Бюро пояснили, що обшук в літаку був проведений відповідно до ч. 3 ст. 233 Кримінального процесуального кодексу України щодо рятування майна, яке може мати ознаки речових доказів. При цьому затримання народного обранця не проводилося, уточнили в НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА