19:28 22.10.2017

Порошенко зробить все для введення миротворців ООН на Донбас і деокупації територій

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко у неділю поспілкувався з жителями Авдіївки (Донецька обл.) і зазначив, що зробить усе можливе задля  введення на Донбас миротворчої місії ООН, включаючи і непідконтрольну Україні ділянку держкордону з РФ, що надалі принесе мир і деокупацію українських територій.
"Я буду робити все від мене залежне, щоб нарешті на українську землю прийшов мир. Мир, якого дуже потребує Україна", - цитує П.Порошенка прес-служба глави держави в неділю ввечері.
Президент зазначив, що необхідно зробити все для того, щоб примусити агресора вивести окупаційні війська, забрати зброю, артилерію і військову техніку, роззброїти незаконні формування та дати українським військам вийти на кордон.
У цьому ключі він нагадав, що в 2015 році виступив з пропозицією про введення миротворців ООН на Донбасі і підкреслив, що в 2017 році абсолютна більшість країн ООН Україну підтримують.
"Я все роблю для того, щоб миротворці були на Донбасі. І це означає, що на Донбасі припинять стріляти. Це означає, що ми з вами спільними зусиллями принесли мир на Донбас", - сказав П.Порошенко.
За словами президента, миротворці ООН зможуть взяти під контроль і неконтрольовану владою України ділянку українсько-російського кордону, що призведе до припинення підтримки бойовиків військами, боєприпасами і важкої військової технікою. "Щоб авторитет ООН і сила Ради безпеки ООН гарантували нам, що люди зі зброєю більше не будуть обстрілювати ні українських воїнів, ні українських цивільних", - зазначив він.
Президент зазначив, що другим етапом є повернення українського суверенітету на всю окуповану територію, звернувши увагу на важливість цього для, зокрема, Авдіївки. Пояснюючи свою думку, П.Порошенко на НП, яка нещодавно трапилася взимку 2016-17 року, коли місто через навмисні дій бойовиків залишилося без світла, тепла, газу та води. За його словами, бойовики розраховували на евакуацію українською владою жителів міста і подальше захоплення міста членами незаконних збройних формувань.
"А Авдіївка навпаки стала символом українського народу. Кожен намагався зробити те, що від нього залежить: наметове містечко, кухні, місця для обігріву. І з ризиком для життя зробити все можливе, щоб відновити енергопостачання", - нагадав П.Порошенко.
Він зазначив, що з тих пір влада України налагодила незалежне енергопостачання міста і наголосив на важливості виконання його доручення щодо відновлення інфраструктури міста.
Глава держави подякував жителям міста, до якого останнім часом приїжджають багато іноземних делегацій, за формування на власному прикладі позитивного образу українців в світі. "Ви робите дуже важливу справу - формуєте фантастичний образ українців у світі", - додав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА