08:49 23.10.2017

Бойовики блокують відкриття КПВВ "Золотого", чим ускладнюють гуманітарну ситуацію в окупованих районах Луганської області

2 хв читати
Бойовики блокують відкриття КПВВ "Золотого", чим ускладнюють гуманітарну ситуацію в окупованих районах Луганської області

Незаконні збройні формування (НЗФ) продовжують блокувати роботу контрольного пункту пропуску "Золоте" в Луганській області, що ускладнює гуманітарну ситуацію на Донбасі, повідомила українська сторона Спільного центру з контролю і координації (СЦКК).

"Контрольний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ) "Золоте" поблизу міста Попасної з 20 жовтня 2017 почав свою роботу в штатному режимі о 7.00... КПВВ з боку ОРЛО з 20 жовтня поточного року залишається закритим. НЗФ ОРЛО відмовляються забезпечувати здійснення перетину лінії зіткнення цивільним населенням і транспортному засобами зі свого боку", - йдеться в повідомленні на сторінці прес-центру штабу АТО в Facebook.

За словами заступника керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Клименка, офіційних роз'яснень від ОРЛО не надходило, проте неофіційно їхні представники звернулися до моніторингової місії ОБСЄ і поінформували, що на сьогодні вони не готові відкрити КПВВ зі свого боку через технічні обставини і незадовільний стан асфальтового покриття.

В інформації підкреслюється, що Українська сторона СЦКК в повній мірі підтримує питання налагодження повноцінної роботи КПВВ "Золоте", що дозволить перерозподілити частину пасажиропотоку і розвантажить КПВВ "Станиця Луганська". Це значно поліпшить гуманітарну ситуацію в регіоні і дозволить провести якісний ремонт моста на КПВВ "Станиця Луганська", технічний стан якого загрожує безпечному пересуванню по ньому мирного населення.

"Українська сторона СЦКК звертає увагу на слабкий вплив російської сторони СЦКК на керівництво ОРЛО з питань відкриття з боку ОРЛО КПВВ "Золоте". Свідоме затягування і блокування вирішення цього питання свідчить про те, що керівництво ОРЛО продовжує цинічно ігнорувати інтереси цивільного населення по обидва боки від лінії зіткнення, не бажає розвантажити КПВВ "Станиця Луганська" і демонструє зацікавленість у погіршенні гуманітарної ситуації в Луганській області, прагне загострення протистояння на Донбасі", - резюмували спостерігачі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА