12:43 23.10.2017

У Київської облорганізації "Самопомочі" конфіскують 132 тис. грн внесків

2 хв читати
У Київської облорганізації "Самопомочі" конфіскують 132 тис. грн внесків

 Апеляційний суд м. Києва залишив у силі рішення суду першої інстанції, який ухвалив рішення про накладення штрафу та конфіскацію майже 132 тис. грн внесків Київської обласної організації партії "Самопоміч" у зв'язку з порушеннями під час їх перерахування, повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

"Постановою Печерського районного суду м. Києва від 27 червня 2017 року, залишеною без змін постановою Апеляційного суду м. Києва від 2 жовтня 2017 року... накладено штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 грн, із конфіскацією до державного бюджету суми внесків на підтримку політичної партії у розмірі 131 тис. 900 грн", - йдеться в повідомленні на сторінці НАЗК у Facebook у понеділок.

Агентство інформує, суд першої інстанції розглянув справу про адміністративне правопорушення стосовно Ірини Сисоєнко за адміністративним протоколом, поданим НАЗК.

За результатами аналізу звіту київської облорганізації "Самопомочі" за IV квартал 2016 року департамент із питань запобігання політичній корупції НАЗК виявив, що за звітний період на підтримку партії здійснювалися благодійні внески через касу цієї організації.

Згідно з інформацією НАЗК, внески на загальну суму 131 тис. 900 грн було отримано через касу партії від десяти фізичних осіб, і протягом трьох останніх місяців 2016 року Ірина Сисоєнко вносила ці кошти на поточний рахунок партії "Об'єднання "Самопоміч", що є порушенням ч. 8 та 9 ст.14 закону України "Про політичні партії в Україні". Ці положення закону передбачають, що грошові внески на користь політичної партії здійснюються через банківські операції. Банки, через які проходять такі операції, мають встановити дані особи, яка здійснює внесок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА