19:42 24.10.2017

США продовжили режим пом'якшення санкцій щодо Білорусі

2 хв читати
США продовжили режим пом'якшення санкцій щодо Білорусі

США продовжили режим пом'якшення санкцій щодо дев'яти білоруських компаній ще на півроку. Раніше Вашингтон дозволив проводити транзакції з цими компаніями, але залишив в силі блокування їх майна.

Мінфін США продовжив ще на півроку пом'якшений режим санкцій щодо дев'яти білоруських компаній, йдеться на сайті відомства.

"Управління з контролю над іноземними активами Міністерства фінансів США з урахуванням консультацій і в координації з Державним департаментом США дозволяє укладення угод з білоруськими підприємствами, які підпадають під санкції згідно з указом №13405. Даний дозвіл не звільняє заблоковану згідно з указом №13405 власність цих підприємств", - йдеться в повідомленні американського казначейства. Продовження даного режиму буде діяти до 30 квітня 2018 року, випливає з повідомлення.

Йдеться про компанію "Белнафтохим" і її американське представництво, компанії "Белшина", "Гродно Азот", "Гродно Хімволокно", "Лакофарба", "Нафтан", "Полоцьк-Скловолокно", "Білоруський нафтовий торговий дім".

Вперше санкції щодо цих підприємств Вашингтон пом'якшив у листопаді 2015 року. Американським компаніям тоді дозволили проводити з даними підприємствами транзакції. Щоправда, в разі, якщо дані транзакції становлять понад $ 10 тис., то звіт за цими угодами повинен бути наданий до Держдепартаменту США протягом 15 днів. Минулого разу Мінфін США продовжував цей пом'якшений режим санкцій щодо зазначених білоруських компаній 28 квітня 2017 року.

Санкції щодо Білорусі діють понад десяти років. Вони були введені ще Джорджем Бушем-молодшим після президентських виборів в Білорусі в 2006 році, перемогу на яких здобув Олександр Лукашенко. У США вибори назвали не відповідаючим демократичним нормам. Рішенням Вашингтона громадянам і компаніям США заборонили надавати фінансування, товари або послуги особам, які потрапили в список, і навпаки. До списку санкцій США потрапив в тому числі і сам Лукашенко. Останній раз санкції щодо Білорусі продовжувалися в середині червня 2017 року рішенням Дональда Трампа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА