12:44 28.10.2017

Чийгоз та Умеров повинні мати право безперешкодно повернутися в Крим

1 хв читати
Чийгоз та Умеров повинні мати право безперешкодно повернутися в Крим

В'язні совісті Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз, які прибули в п'ятницю до Києва з Туреччини, повинні мати право безперешкодно повернутися до Криму, повідомляється на сайті правозахисної організації Amnesty International.

"Звільнення в'язнів совісті Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза стало позитивним кроком, але тепер вони можуть зіткнутися з іншою несправедливістю - вигнанням зі своєї батьківщини. Їм повинно бути дозволено повернутися в Крим і вільно висловлювати свої погляди, не боячись переслідування", - повідомила директор Amnesty International Оксана Покальчук.

Наразі, на її думку, у представників кримськотатарського меджлісу, що критикують російську владу, є два варіанти на вибір - або відправитися у вигнання, або сісти у в'язницю.

"Де-факто влада окупованого Криму повинна припинити постійне придушення інакомислення, негайно і беззастережно звільнити всіх в'язнів совісті і припинити політику переслідування і вигнання своїх критиків із Криму", - заявила О.Покальчук.

У п'ятницю з Туреччини до Києва прибули лідери кримськотатарської громади Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз, де турботою про їхнє здоров'я займуться медики. Перед цим у четвер обидва колишні в'язні мали телефонну розмову з президентом України Петром Порошенком, який привітав їх зі звільненням від імені всього українського народу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА