16:32 29.10.2017

Тимошенко: Вибори в ОТГ відбуваються з підкупом, фальсифікаціями, залякуванням і застосуванням адмінресурсу

2 хв читати
Тимошенко: Вибори в ОТГ відбуваються з підкупом, фальсифікаціями, залякуванням і застосуванням адмінресурсу

Лідер партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що перші місцеві вибори в 201 об'єднаній територіальній громаді в неділю, 29 жовтня, відбуваються зі значними порушеннями законодавства, а саме з підкупом, фальсифікаціями, залученням адміністративного ресурсу, використанням силових структур і тиском на кандидатів від партії "ВО "Батьківщина".

"Вибори до об'єднаних територіальних громад стартували з порушеннями щонайменше на 14% ділянок. По-перше, ми не пам'ятаємо такого потужного та всеосяжного адміністративного тиску, коли губернатори, керівники районів, корупційні наглядачі на місцях і весь адміністративний ресурс намагаються погрозами, тиском і залякуванням зняти з виборів кандидатів від "Батьківщини", - сказала Ю.Тимошенко на прес-конференції в неділю.

За словами політика, адміністративний ресурс від влади чинить тиск на кандидатів від "Батьківщини", які претендують на посади голів ОТГ і на посади депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ.

Крім того, за її словами, "силові структури продовжують залишатися учасниками виборчої кампанії". "Порушено кримінальні справи проти значної кількості наших кандидатів у мажоритарних округах ОТГ і проти кандидатів на посади депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ", - зазначила Ю.Тимошенко, додавши, що областями-рекордсменами за кількістю порушень є Житомирська, Київська, Сумська та Вінницька.

Також політик заявляє про масові спроби підкупу громадян. "Якщо раніше підкуп здійснювався на виборах до Верховної Ради України та на президентських виборах, то практику підкупу на місцевих виборах упровадив саме нинішній президент Петро Порошенко. І насправді такий підкуп відбувається в усій Україні: масовий, всеосяжний і нахабний", - сказала голова партії.

Ю.Тимошенко заявляє, що ВО "Батьківщина" має докази фактів фальсифікації виборчого процесу й належним чином реагуватиме на такі дії та запобігатиме спробам фальсифікації виборчого процесу.

"По-перше, ми боротимемося проти фальсифікації, а для цього здійснюватимемо паралельний підрахунок голосів, щоб отримати протокол із кожної дільниці і щоб не допустити масштабних фальсифікацій під час підрахунку голосів за підсумковими готовими протоколами. І також "Батьківщина" спільно з громадськими організаціями проводитиме екзит-пол, щоб мати такий інструмент як запобіжник фальсифікаціям на виборах", - сказала вона.

Політик також зазначила, що вибори в ОТГ матимуть доленосний вплив на майбутнє країни. "Якщо нині ми не закладемо фундамент нової України на виборах до ОТГ, то ви можете очікувати такої самої наруги і на президентських, і на парламентських виборах", - сказала Ю.Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА