21:25 29.10.2017

"Батьківщина" отримала підтримку 23% виборців на виборах в ОТГ, "БПП" - 18%

2 хв читати
"Батьківщина" отримала підтримку 23% виборців на виборах в ОТГ, "БПП" - 18%

Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" отримало підтримку 23% виборців на перших місцевих виборах у 201 об'єднаної територіальної громади 29 жовтня, партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність"- 18%, стверджує лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.
"Ми взяли 59 з 201 об'єднаної громади. І на 20:00 екзит-пол показує, що за "Батьківщину" проголосували 23%. Це навіть не дивлячись на те, що у нас після висунення кандидатів під тиском і репресіями зняли 247 осіб. І на другому місці "Солідарність" з 18%, але з них реальних тільки 2-3% ", - повідомила вона в ефірі телеканалу "NewsOne" у неділю ввечері, представляючи дані проведеного партією екзит-полу.
Як відомо, 29 жовтня в Україні проходять перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад та сільських, селищних і міських голів у 201 об'єднаній територіальній громаді, які були створені в рамках процесу децентралізації. До цих громад увійшли 933 місцевих ради (25 міських, 67 селищних та 841 сільських ради).
У виборах 29 жовтня могли взяти участь понад 1 млн 330 тис. чоловік, тобто близько 4% усіх виборців України.
У Комітеті виборців України відзначають, що найбільше кандидатів на цих виборах висунули партії Блок Петра Порошенка "Солідарність" і "Батьківщина".
Так, в 25 містах районного значення партія Юлії Тимошенко висунула 691 кандидата в депутати місцевих рад, а президентська партія - 686 кандидатів. У виборах беруть участь 601 кандидат від Аграрної партії України, 551 - від Радикальної партії Олега Ляшка, 473 - від "Кропу", 464 - від "Свободи", 379 - від "Самопомочі", 351 - від "Опозиційного блоку". Партію "Наш край" представляють 278 кандидатів, рух Валентина Наливайченка "Справедливість" - 202, "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі - 156, "Громадянську позицію" Анатолія Гриценка - 127, "Народний фронт" - 113.
На посаді міських голів в 25 містах районного значення БПП "Солідарність" висунула 14 кандидатів, "Батьківщина" - 13, "Свобода" - 12, "Самопоміч" - 9, Радикальна партія - 8. При цьому 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА