13:58 30.10.2017

Глава МЗС Іспанії розраховує, що після виборів законність у Каталонії буде відновлено

2 хв читати
Глава МЗС Іспанії розраховує, що після виборів законність у Каталонії буде відновлено

 Міністр закордонних справ і співробітництва Королівства Іспанія Альфонсо Дастіс (Alfonso María Dastis Quecedo) переконаний, що вибори в Каталонії 21 грудня сприятимуть відновленню правової держави.

"Сподіваємося, і ми в це віримо, що після виборів Каталонія залишиться тим співтовариством, яким вона була, - відкритим, інтегрованим, де нікого не виключають із суспільства через питання мови або спосіб мислення... Сподіваємося, що за допомогою цих виборів ми зможемо відновити правову державу, законність у Каталонії", - сказав він на спільній прес-конференції з главою МЗС України Павлом Клімкіним у понеділок у Києві.

Дипломат також уточнив, що вибори, призначені на 21 грудня, організовано для того, щоб дати можливість усім каталонцям висловити свою думку та віддати свій голос у рамках статуту Каталонії та конституції Іспанії.

Влада Іспанії опублікувала 28 жовтня розпорядження прем'єра країни Маріано Рахоя, відповідно до якого віце-прем'єр Сорая Саенс де Сантамарія бере на себе управління Каталонією.

У розпорядженні підтверджується усунення від влади уряду автономії, більшість функцій якого візьме на себе С.Саенс де Сантамарія.

До таких заходів влада Іспанії вдалася у відповідь на рішення каталонського парламенту, ухвалене 27 жовтня, оголосити про незалежність. Того самого дня ввечері М.Рахой відправив у відставку женералітат (виконавчу владу) Каталонії, розпустив парламент і оголосив про проведення 21 грудня цього року дострокових парламентських виборів на території автономії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА