11:44 31.10.2017

Лавров побачив у заявах Волкера пряму суперечність зусиллям "нормандської четвірки"

1 хв читати
Лавров побачив у заявах Волкера пряму суперечність зусиллям "нормандської четвірки"

Заяви спецпредставника Держдепартаменту США з питань Україні Курта Волкера прямо суперечать зусиллям "нормандського формату" щодо врегулювання ситуації на сході України, заявив глава міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров.

"Я дуже сподіваюся, що заяви пана Волкера, які прямо суперечать тому, що роблять Німеччина, Франція, Росія та Україна в "нормандському форматі", не завадять підготовці цієї дорожньої карти (щодо врегулювання)", - сказав С.Лавров на брифінгу Асоціації європейського бізнесу.

Міністр нагадав, що під час останнього перебування в Києві К.Волкер зробив низку "знакових" заяв, з яких стало ясно, "яку альтернативу російському проекту про охоронну місію на Донбасі готує США".

За його словами, спецпредставник США фактично висловився за "окупацію" миротворцями Донбасу.

"Пан Волкер заявив, що, по-перше, треба, щоб миротворці окупували (він інше слово вжив, але сенс його - "окупували") весь Донбас, узяли його в кільце, і лише потім Сполучені Штати підтримають дії президента Петра Порошенка з виконання усіх його зобов'язань", - сказав С.Лавров.

"Нам абсолютно очевидно, що як тільки окупаційні сили займуть увесь Донбас, Порошенко пальцем не поворушить, щоб щось із того, що він обіцяв, зробити", - зазначив він.

Глава російського МЗС також розкритикував слова К.Волкера про те, що питання врегулювання кризи на сході України мають вирішувати Європа, Україна та Росія без участі Донбасу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА