08:00 01.11.2017

Україна внесла в ООН новий проект резолюції по Криму

2 хв читати
Україна внесла в ООН новий проект резолюції по Криму

Україна внесла в ООН оновлений проект резолюції про порушення прав людини в Криму. Раніше глава МЗС України Павло Клімкін відзначав, що цей документ "повинен стати основою для подальшої деокупації півострова"


Україна офіційно внесла до секретаріату Третього комітету Генеральної Асамблеї ООН оновлений проект резолюції з прав людини в Криму. Про це виданню "Укрінформ" повідомив спікер постійного представництва України при міжнародній організації Олег Ніколенко.

"Сьогодні в Нью-Йорку делегація України внесла до секретаріату Третього комітету Генасамблеї ООН проект оновленої резолюції (під назвою) "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна", - сказав він, зауваживши також, що цей документ вже отримав підтримку 34 країн, які виступили його співавторами.

Голосування в третьому комітеті асамблеї ООН по резолюції, за словами дипломата, "заплановано на середину листопада". Після цього, в грудні, як уточнив Ніколенко, документ буде винесений "на загальне голосування" в Генеральній Асамблеї.

"Метою оновленої резолюції є консолідація підтримки України в питанні деокупації українського півострова", - пояснив дипломат. Зокрема, в проекті, за його словами, "міститься вимога до Росії виконати тимчасові заходи наказу Міжнародного суду ООН щодо" відновлення діяльності меджлісу кримськотатарського народу, а також "наголошується на необхідності забезпечення навчання (громадян Криму) українською і кримськотатарською мовами". Окрім цього документ включає в себе вимогу про "необхідність доступу міжнародних організацій до окупованого Криму", додав Ніколенко.

Внесення України в ООН резолюції по Криму раніше, 31 жовтня, анонсував міністр закордонних справ України Павло Клімкін. "Ми не будемо йти на компроміси по нашій резолюції. Вона повинна бути найбільш чіткою та послідовною", - стверджував міністр, зазначаючи також, що цей документ повинен "стати основою для подальшої деокупації півострова".

До цього, 30 жовтня, під час спільної прес-конференції в Києві з міністром закордонних справ Іспанії Альфонсо Дастісом Клімкін також називав українську резолюцію по Криму "жорстким проектом", який повинен "засудити дії Росії щодо допуску міжнародних організацій і гуманітарних організацій в окупований Крим" і "однозначно закликати Росію виконувати рішення міжнародного суду в Гаазі".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА