11:23 03.11.2017

Фріз пов'язує претензії сербської сторони до посла України з його заявами про участь найманців у війні проти України

2 хв читати
Фріз пов'язує претензії сербської сторони до посла України з його заявами про участь найманців у війні проти України

Народний депутат України Ірина Фріз (фракція "Блок Петра Порошенка") розцінює закиди сербської сторони на адресу посла України в цій країні Олександра Александровича за його заяви про участь сербських найманців у війні проти України та критику сербсько-російських відносин як спроби відвернути увагу від проросійської позиції Сербії.

"Оскільки немає жодних підстав та передумов для розвитку конфлікту та розбіжностей між Україною та Сербією, політична позиція Белграда може бути обумовлена лише вказівками Кремля. Переконана, що закиди сербської сторони до посла Александровича спрямовані на відволікання уваги від дій Сербії з підтримки антиукраїнської позиції Белграда, яку він демонструє останнім часом", - написала І.Фріз на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За словами народного депутата, офіційний Белград за три роки не притягнув до відповідальності своїх громадян, якы беруть участь у бойових діях на боці окупаційно-російських угруповань на сході України.

Вона також нагадала, що в 2016 році Сербія голосувала проти резолюції ООН про порушення прав людини в анексованому Криму.

"Це та інші неодноразові прояви підтримки Белградом російської політики відносно України, його мовчазної згоди щодо окупації Криму та частини Донбасу є наочними прикладами проросійської політики Сербії", - зазначила І.Фріз.

Народний депутат нагадала, що в серпні направляла звернення сербській стороні з проханням роз'яснити їхнє ставлення до символіки самопроголошених організацій на окупованій території ОРДЛО. За словами І.Фріз, Сербія приймає дітей з територій ОРДЛО та Придністров'я у рамках програми Міжнародної школи дружби "Наша Сербія", яку активно підтримує політичне керівництво Росії. "На відеокадрах з цих заходів можна бачити, як діти з ОРДЛО тримають у руках прапори самопроголошених організацій. Сербська влада досі, на жаль, не надала пояснень щодо такого визнання символіки "ДНР" та "ЛНР", - зазначила І.Фріз.

Як повідомляли ЗМІ, Міністерство закордонних справ Сербії засудило критичні висловлювання посла України у Белграді Олександра Александровича щодо російсько-сербських відносин і його заяву про участь сербських найманців у конфлікті на сході України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА