16:05 04.11.2017

Бельгійське правосуддя обіцяє суто правовий підхід до справи каталонських політиків, які перебувають у Бельгії

2 хв читати
Бельгійське правосуддя обіцяє суто правовий підхід до справи каталонських політиків, які перебувають у Бельгії

 У бельгійській федеральній прокуратурі наголошують, що стосовно колишнього лідера Каталонії Карлеса Пучдемона та чотирьох членів його уряду, які перебувають у Бельгії, у зв'язку з європейськими ордерами на їх арешт буде застосовано "суто юридичну" процедуру.

Прокуратура нагадала в суботу, що отримала напередодні ввечері від Іспанії п'ять європейських ордерів на арешт каталонських політиків.

"Після того як відповідних осіб буде знайдено та викликано до судового слідчого, він матиме 24 години для прийняття рішення", - повідомила федеральна прокуратура у своєму комюніке.

Якщо при цьому буде пред'явлено бельгійські мандати на арешт, каталонці зможуть за дотримання певних умов залишатися на волі.

Як повідомлялося, іспанський судовий слідчий пред'явив Бельгії у п'ятницю європейські ордери на арешт п'ятьох представників усунутого від влади каталонського уряду за "заколот, розкрадання державних коштів і непокору владі".

В інтерв'ю телеканалу RTBF того самого дня К.Пучдемон заявив, що має намір співпрацювати з бельгійським правосуддям, якому довіряє.

"Я постану перед правосуддям, але перед справжнім правосуддям. Я не маю наміру ухилятися. Я просив мого адвоката довести до бельгійського правосуддя, що я повністю згоден співпрацювати", - сказав відсторонений Мадридом колишній голова Женералітату Каталонії.

За словами К.Пучдемона, іспанське правосуддя політизоване. Він описав ситуацію зі своїми соратниками, які перебувають під вартою в Каталонії. Відсторонений від влади політик вважає, що вони не можуть розраховувати на справедливе й незалежне правосуддя, яке в Іспанії, на його думку, зазнає потужного політичного тиску.

К.Пучдемон і четверо його сподвижників можуть погодитися з ордером на арешт, що означає швидку екстрадицію, і тоді їх протягом 10 днів видадуть іспанській владі. В разі їх відмови ордери буде оскаржено в судовому порядку, і в такому разі термін видачі Іспанії колишніх каталонських урядовців збільшиться до 60 днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА