19:32 04.11.2017

Пучдемон співпрацюватиме з владою Бельгії за ордером на арешт

2 хв читати
Пучдемон співпрацюватиме з владою Бельгії за ордером на арешт

Колишній глава Каталонії Карлес Пучдемон заявив про бажання співпрацювати з бельгійським правосуддям, після того як Іспанія видала європейський ордер на його арешт. Про це він написав у Twitter.

"Ми готові в повній мірі співпрацювати з бельгійським правосуддям за європейським ордером на арешт, який видала Іспанія", - заявив Пучдемон. Також на своїй сторінці в Twitter він закликав об'єднатися "всім демократам за Каталонію, за свободу, за Республіку".

У четвер, 2 листопада, іспанська суддя Кармен Ламела підписала ордер на арешт глави Каталонії Карлеса Пучдемона. Крім того, суд постановив відправити під варту вісьмох колишніх членів каталонського уряду за звинуваченням у заколоті і зловживанні повноваженнями. З них в Іспанії перебували тільки четверо.

У п'ятницю, 3 листопада, іспанський суд направив запит до бельгійської прокуратури на арешт Карлеса Пучдемона і чотирьох його соратників. Тепер суд Бельгії повинен розглянути ордер іспанської влади і викликати Пучдемона і чотирьох членів каталонського уряду, які нині знаходяться в Брюсселі.

В кінці жовтня прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой розпустив парламент Каталонії та змістив з посади главу регіону Карлеса Пучдемона і його уряд після того, як каталонський женералітет прийняв декларацію про незалежність регіону 27 жовтня. Крім того, глава іспанського кабінету міністра призначив в регіоні дострокові парламентські вибори, які відбудуться  21 грудня.

У свою чергу, Пучдемон відмовився йти зі своєї посади і заявив, що відправити його у відставку може регіональний парламент, який його і обрав. Потім він поїхав до Брюсселя. За словами колишнього глави Каталонії, він не ховається в Бельгії від іспанської влади і не має наміру просити політичного притулку у бельгійської влади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА