14:06 06.11.2017

Литовські політики представили "План Маршалла" для України

2 хв читати
Литовські політики представили "План Маршалла" для України

 "План Маршалла" для України - ініціативу щодо підтримки України Європейським Союзом (ЄС) - було представлено в понеділок у сеймі Литви іноземним дипломатам, повідомляє литовський інформаційний портал diena.lt у понеділок.

На презентації були присутні посли країн, що беруть участь у Західному і Східному партнерстві, а також спікер сейму Вікторс Пранкіс, міністр закордонних справ Лінас Лінкявічюс.

"Суть цього плану в тому, щоб усі об'єдналися. Звісно, за участю Європейської комісії. Зустріч Східного партнерства наближається, і ми вважаємо, що одним із завдань має бути підтримка цього плану", - сказав Л.Лінкявічюс.

Він також зазначив, що європейські партнери мають підтримати Україну на шляху реформ. "Для нас дуже важливо, щоб підтримка, яка надається Україні, була ефективною, щоб донори охоче витрачали на неї гроші, щоб вони не лякалися бюрократії та проявів корупції, які залишаються. Разом ми бачимо, що час не наш союзник, тому що люди втомилися: від війни, від бюрократії, від поневірянь", - додав міністр.

З ініціативою підтримки України від ЄС, так званим Планом Маршалла для України минулого року виступив колишній прем'єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс. Він відвідав найважливіші столиці Західної Європи з віце-спікером сейму Гедимінасом Кіркіласом.

Як повідомлялося, віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що 6 листопада у Вільнусі буде представлено "План Маршалла" для України для послів країн ЄС, США, Канади, Японії. "План Маршалла" для України розрахований на 10 років і в середньостроковій перспективі (2018-2020 рр.) передбачає виділення по $5 млрд на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА