09:59 07.11.2017

Справа Колмогорова продемонструвала необхідність повернення діяльності військової юстиції - Фріз

2 хв читати
Справа Колмогорова продемонструвала необхідність повернення діяльності військової юстиції - Фріз

Народний депутат України Ірина Фріз (фракція "Блок Петра Порошенка") в контексті справи військовослужбовця 79-го прикордонного загону Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби Сергія Колмогорова наголошує на необхідності законодавчо врегулювати діяльність військової юстиції.

"Вважаю, що рішення суду першої інстанції та апеляційного суду про засудження військовослужбовця до 13 років позбавлення волі - це зухвале трактування закону, суті справи. Впевнена, навіть студент першого курсу юридичного факультету після вивчення матеріалів справи, претензій обвинувачення і вироку зрозумів, що цю справу шито білими нитками", - сказала І.Фріз в ефірі телеканалу "Прямий".

Вона висловила сподівання, що Служба безпеки України з’ясує причину оголошення вироку військовослужбовцю, який виконував наказ свого командира і діяв відповідно до статуту.

"Такі прецеденти не додають довіри суспільства до судової системи. Саме тому наразі необхідно рішуче проводити її реформування. На мій погляд, саме справа Сергія Колмогорова довела необхідність повернення до законодавчого врегулювання діяльності військової юстиції. Не мають права і не повинні цивільні виносити вироки або ухвалювати рішення у справах військових", - підсумувала І.Фріз.

С.Колмогоров у вересні 2014 року, виконуючи наказ, застосував зброю для зупинення автомобіля, внаслідок чого загинув пасажир автомобіля.

15 листопада 2016 року Приморський районний суд Маріуполя Донецької області визнав С.Колмогорова винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України й засудив його до 13 років позбавлення волі з забороною обіймати посади представника влади в правоохоронних органах терміном на 3 роки та позбавленням військового звання "старший солдат".

Апеляційний суд Донецької області залишив вирок першої інстанції в силі.

6 листопада 2017 року Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ направив справу С.Колмогорова на новий судовий розгляд до суду першої інстанції та звільнив його з-під варти. Отже, відповідним рішенням суд задовольнив скаргу адвокатів С.Колмогорова.

Справу розглядатиме суд першої інстанції в Маріуполі.

Начальник слідчого управління Головної військової прокуратури Віталій Панченко пояснив, що рішенням Вищого спецсуду С.Колмогорова не визнано невинним, інкримінована йому стаття Кримінального кодексу залишається.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА