19:52 07.11.2017

Нардепи посилили гарантії безпеки дітей

2 хв читати
Нардепи посилили гарантії безпеки дітей

Верховна Рада України внесла зміни до деяких законів України щодо посилення гарантій безпеки дітей.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідний закон №3579 проголосували 249 народних депутатів на пленарному засіданні у вівторок.

Зокрема, цей документ вносить зміни до закону України "Про основи національної безпеки України", згідно з якими охорона дитинства є однією з важливих сфер національних інтересів України. При цьому визначається, що зростання небезпеки для життя і здоров'я цивільного населення, насамперед дітей, унаслідок військових дій чи збройних конфліктів є однією з основних загроз національним інтересам і національній безпеці України.

Також вносяться зміни до закону України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики", згідно з якими, забезпечення особливого піклування про дитину та реалізація її прав визначається як принцип внутрішньої політики та відповідно розширюється зміст основних засад внутрішньої політики у соціальній та гуманітарній сферах.

Крім того, закон вносить зміни до закону України "Про охорону дитинства". У прикінцевих положеннях до закону зазначено, що Кабінет Міністрів України під час підготовки проекту закону про державний бюджет України на 2018 рік має передбачити суттєве підвищення розміру прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років та для дітей віком від 6 до 18 років. Також Кабміну пропонується до 1 січня 2018 року розробити і внести на розгляд до Верховної Ради проект закону щодо покращення соціального захисту сімей з дітьми та встановлення справедливих соціальних гарантій дітям.

За словами представника президента України у Верховній Раді, народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ірини Луценко, охорона дитинства має стати однією з основних складових національних інтересів безпеки. За її словами, останніми роками збільшується кількість дітей, які постраждали від насильства.

"За останні п'ять років, а особливо нині, в період війни, лише від неозброєної агресії щорічно зростає кількість дітей, які стали жертвами злочинів, - це близько 8000 дітей. Від розбоїв у 2014 році постраждало 48 дітей, у 2015 - 68, за 11 місяців 2016 року - 98, цього року - понад 100 дітей, від грабежів (відповідно - ІФ) - 405, 452, 504 та 545 - у 2017 році", - зазначила І.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА