07:30 08.11.2017

Аваков поки не бачить приводів залишати пост глави МВС

2 хв читати
Аваков поки не бачить приводів залишати пост глави МВС

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запевняє, що має намір залишатися на займаній ним посаді, поки у нього є стимули для цього і він відчуває в собі сили для ефективної роботи.
"Хтось повинен відповідати за те, що відбувається. Як тільки я знайду аргументи для того, щоб мені не бути на цій посаді, то мене, повірте, не втримає ні воля, ні сила, ні що-небудь інше. А якщо я знаходжу для себе аргументи і мотиви робити свою справу і бути ефективним, то я буду залишатися на цьому місці", - заявив А.Аваков журналістам у вівторок ввечері в Києві після закінчення презентації своєї книги" Ленін з нами?".
Коментуючи ініціативу деяких народних депутатів тимчасово відсторонити від виконання обов'язків його і міністра інфраструктури Володимира Омеляна в зв'язку з проведеними щодо них або близьких до них людей розслідувань, глава МВС сказав: "Є люди, які будують теорії і карткові будиночки, а є люди, які роблять справу, й ті, хто робить справу, не можуть заглиблюватися в красиву політичну полеміку. Я сам вмію битися в цю полеміку і сам був в опозиції, а зараз при владі".
Говорячи про голосування, яке відбулося раніше у вівторок, в ході якого Верховна Рада не підтримала його відставку, А.Аваков висловив переконання, що парламент для того і існує, щоб приймати серйозні рішення. "І я не знаю, чому він повинен був підтримати (відставку - ІФ)", - додав міністр.
Як повідомлялося, Верховна Рада у вівторок, 7 листопада, не підтримала відставку міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. За відповідний проект постанови №5041 на засіданні у вівторок проголосував лише 31 народний депутат (за необхідного мінімуму в 226 голосів), тоді як проти проголосувало 102 парламентарія, а 56 - утрималися.
Зокрема, за відставку А.Авакова проголосувало 8 депутатів фракції БПП, включаючи автора законопроекту Сергія Капліна, тоді як 26 - проти і 38 утрималися. 62 з 81 депутата фракції "Народний фронт" проголосували проти. За відставку глави МВС проголосувало 9 депутатів фракції "Самопоміч" (1 утримався) і 1 депутат фракції "Батьківщина" (3 проти, 4 утрималися).
Народні депутати фракції "Опозиційний блок", а також груп "Відродження" та "Воля народу" переважно не голосували, давши в сумі лише 3 голоси проти. З 20 депутатів фракції Радикальної партії ніхто не проголосував за відставку А.Авакова, по 4 проголосували проти і утрималися. З позафракційних 13 проголосували за відставку глави МВС, 4 - проти, 6 утрималися.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА