08:16 14.11.2017

Мін'юст США зацікавився діяльністю фонду сім'ї Клінтон і уранової угодою

2 хв читати
Мін'юст США зацікавився діяльністю фонду сім'ї Клінтон і уранової угодою

Міністерство юстиції США зацікавилося уранової угодою і діяльністю фонду сім'ї Клінтон, відомство вивчить необхідність проведення розслідування і призначення спецпрокурора з даних питань, повідомляє Fox News.

У розпорядженні телеканалу опинився лист міністерства юстиції у відповідь на два запити, спрямованих 27 липня і 26 вересня головою юридичного комітету палати представників конгресу та іншими його членами, в яких вони закликали призначити спеціального прокурора для розслідування операції з продажу канадської уранодобувної компанії Uranium One і передбачуваних незаконних угод, пов'язаних з фондом Клінтон.

"Генеральний прокурор доручив старшим федеральним прокурорам оцінити деякі питання, які піднімалися в ваших листах", - наводить витримки з листа помічника генпрокурора Стівена Бойда.

"Ці старші прокурори будуть підпорядковуватися безпосередньо генеральному прокурору і його заступнику у відповідних випадках і представлять рекомендації щодо того, чи слід ініціювати розслідування з питань, які ще не були в опрацюванні, а також щодо того, чи потрібні додаткові ресурси по вже розслідуваних справах або ж, чи потрібне призначення спецпрокурора з яких-небудь справ", - наголошується в листі.

Мін'юст не заперечує і не підтверджує, чи ведеться зараз розслідування і просить не тлумачити цей лист на користь одного або іншого варіанту.

На вівторок в комітеті по судових справах заплановані слухання за участю глави Мін'юсту США Джеффа Сешнса, повідомляє телеканал.

У США вибухнув серйозний скандал, пов'язаний з тим, що, будучи держсекретарем США, Хілларі Клінтон не тільки допустила угоду, згідно якої великий виробник урану для американської атомної енергетики Uranium One перейшов фактично під контроль російського уряду, а й отримала підозрілі суми грошей, пов'язані з керівництвом цієї компанії.

У зв'язку з цим Трамп заявив журналістам: "Думаю, що продаж урану Росії таким чином, як це було зроблено, при величезних грошових сумах, які пройшли через операцію, є, вважаю, Вотергейтом нового часу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА