14:55 14.11.2017

УІНП пропонує зробити 8 березня робочим днем, переформатувавши його на День боротьби за права жінок

2 хв читати
УІНП пропонує зробити 8 березня робочим днем, переформатувавши його на День боротьби за права жінок

 Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заявляє, що оновлений законопроект щодо зміни календаря державних свят, згідно з яким, зокрема, запропоновано перенести вихідний день з 9 на 8 травня і зробити робочим днем 8 березня, готовий, і з ним можна ознайомитися на сайті Інституту.

Відповідаючи на запитання користувачів у чаті на сайті інтернет-видання "Главред", В.В'ятрович повідомив, що "зараз оновлений варіант цього законопроекту є на нашому сайті Українського інституту національної пам'яті, тому кожен бажаючий може подивитися - там є певні зміни".

Як приклад внесених до законодавчої ініціативи змін, директор Інституту повідомив, що автори документа відмовилися від ідеї позбавити статусу вихідного дня 1 травня, проте запропоновано змінити формат цього свята: "Тепер ми говоримо про Свято праці, а не про Міжнародний день солідарності трудящих".

"Ми залишили в силі наші пропозиції про перенесення вихідного з 9 травня на 8 травня, про переформатування 8 березня на День боротьби за права жінок і запропонували позбавити його статусу вихідного", - додав В.В'ятрович.

Глава Українського інституту національної пам'яті зазначив, що законопроект уже подано на затвердження Кабміну, але уряд поки що не затвердив його, оскільки документ отримав зауваження з боку Міністерства культури.

Водночас В.В'ятрович висловив переконання, що у законопроекту є майбутнє: "Нещодавно ми домовилися, що проведемо консультації за участю громадськості та Міністерства культури, щоб, можливо, подавати цей законопроект як урядовий. Якщо цього зробити не вдасться, то ми маємо підтримку значної кількості народних депутатів, тому подаватимемо його як депутатський законопроект".

Він вважає, що для країни ухвалення цього законопроекту буде продовженням декомунізації. "Ми нарешті маємо припинити жити синхронно з державою-агресором", - наголосив керівник Інституту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА