08:40 15.11.2017

Резолюцію про порушення прав людини у Криму буде розглянуто на Генасамблеї ООН наприкінці грудня

2 хв читати
Резолюцію про порушення прав людини у Криму буде розглянуто на Генасамблеї ООН наприкінці грудня

Резолюція "Положення у сфері прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь", ініційована українською делегацією, буде розглянута Генеральною асамблеєю ООН у другій половині грудня поточного року.

"Наступним кроком буде розгляд проекту резолюції на пленарному засіданні ГА ООН у другій половині грудня 2017 року і головне - примус Російської Федерації до її повного виконання", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Міністерства закордонних справ України.

У зовнішньополітичному відомстві пояснили, що внесення нового документа на розгляд ГА ООН обумовлено продовженням політики РФ в окупованому Криму. "Нинішня резолюція має на меті змусити Росію як державу-окупант припинити грубі порушення прав і основних свобод людини", - заявили в МЗС.

Також дипломати наголошують що позитивне голосування щодо резолюції свідчить про підтримку України світом в питанні деокупації Криму. "По-перше, це підтримка України в питанні деокупацію Криму ... По-друге, документ містить заклик до виконання проміжного рішення (Наказу) Міжнародного суду ООН у справі Україна проти РФ від 19 квітня 2017 року, яке досі не виконано Росією ... По-третє, доступ на півострів міжнародним моніторинговим місіям залишається закритим. Це питання має прямий вплив на повсякденне життя жителів Криму, а значить, вимагає негайного вирішення", - розповіли в МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що резолюція є одним з елементів забезпечення тиску на РФ і відкриття Криму для міжнародного моніторингу.

Раніше в цей день Третій комітет Генеральної асамблеї ООН підтримав резолюцію "Положення у сфері прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь" (A / C.3 / 72 / L.42), ініційовану українською делегацією.

Резолюція, зокрема, закликає Росію вжити всіх необхідних заходів, щоб негайно покласти край порушенням і утискам прав людини стосовно жителів Криму, а також поважати закони, що діють в Україні, і скасувати закони, введені в Криму Російською Федерацією і дозволяють здійснювати примусове виселення і конфіскацію приватної власності в Криму в порушення застосовних норм міжнародного права.

Згідно з резолюцією, Третій комітет Генасамблеї ООН також засуджує незаконне встановлення РФ законів, юрисдикції і управління в окупованому Криму і вимагає, щоб Росія дотримувалася зобов'язань за міжнародним правом щодо поваги законів, що діяли в Криму до окупації;

Також документ закликає РФ негайно скасувати рішення про оголошення Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборону його діяльності, а також забезпечити доступність освіти українською і кримськотатарською мовами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА