10:28 15.11.2017

Оборонний бюджет США на 2018 р. передбачає асигнування на протидію російській агресії

2 хв читати
Оборонний бюджет США на 2018 р. передбачає асигнування на протидію російській агресії

Палата представників американського Конгресу схвалила у вівторок оборонний бюджет США на 2018 фінансовий рік обсягом у $700 млрд, з яких $ 4,6 млрд будуть виділені європейським союзникам із НАТО у рамках протидії російській агресії, свідчать підсумки голосування.

"За" проект проголосували 356 представників нижньої палати, "проти" - 70. 127 демократів схвалили проект. Документ буде направлено до верхньої палати - Сенат - на розгляд. У разі схвалення Сенатом законопроект надійде на підпис до президента США Дональда Трампа.

Як уточнює телеканал ABC News, "понад $634 млрд заплановано виділити на основні операції Пентагону і близько $66 млрд - на завдання воєнного часу в Афганістані, Іраку та інших країнах".

В ухваленному у вівторок Палатою представників оборонному бюджеті містяться вимоги до міністра оборони США і держсекретаря розробити заходи із протистояння діям Росії, що несе в собі загрозу американської національної безпеки та їхніх союзників.

Від міністра оборони і держсекретаря США документ "вимагає розробити спільну всеосяжну стратегію із протистояння згубному впливу Російської Федерації".

Крім того, в проекті бюджету дистриб'юторам багатоканальних відеопрограм, зокрема, провайдерам кабельного і супутникового телебачення забороняється транслювати відеоматеріали, що "належать, контролюються або фінансуються урядом Російської Федерації".

Всі зазначені вимоги, як повідомляється у документі, обумовлені "триваючими агресивними діями Росії", зокрема й "вторгнення у Грузію в 2008 році та в Україні в 2014", "погрозами союзникам із НАТО", "високими темпами військової модернізації", "зростанням військової активності в Арктиці і Середземномор'я ", а також" порушеннями договорів про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності та з відкритого неба".

Законопроект передбачає виділення $ 4,6 млрд на Європейську ініціативу стримування - програму допомоги США союзникам в Європі із протистояння російській загрозі. У бюджеті на 2018 рік уперше "протидію російській загрозі" виділено окремою статтею.

Крім того, проект санкціонує виділення $58 млн на розробку нової ракети середнього радіусу дії "у відповідь на порушення Росією Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД)".

Схвалений проект передбачає також виділення $350 млн на постачання летальної зброї Україні і розподіл $ 2,3 млрд Агентству з протиракетної оборони Пентагону "для протидії ядерній загрозі з боку КНДР".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА