15:37 15.11.2017

Резолюція ООН щодо Криму стане основою для посилення санкцій стосовно РФ

2 хв читати
Резолюція ООН щодо Криму стане основою для посилення санкцій стосовно РФ

Проект резолюції "Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)" констатує порушення Росією міжнародного права і в подальшому стане основою для посилення санкцій стосовно РФ, зазначає лідер меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Рефат Чубаров.

"Нова резолюція створює умови для посилення подальшого тиску на Росію. Документ обов'язково відіграє свою особливу роль при будь-якому поверненні до обговорення питання антиросійських санкцій - це основа для посилення санкцій... Це набагато жорсткіший варіант резолюції порівняно з резолюцією минулого року. У ній йдеться про те, що Росія не виконує рішення Міжнародного суду ООН щодо двох конвенцій. Зокрема, про те, що Росія не скасувала заборону на діяльність меджлісу кримськотатарського народу і заборону його лідерам проживати на своїй землі", - сказав Р.Чубаров журналістам у середу, повідомляє прес-служба "БПП".

Він також зазначив, що в документі йдеться про те, що Росія як країна-окупант зобов'язана уникати введення свого законодавства на території Криму, а навпаки - має забезпечувати дію українських законів.

Р.Чубаров нагадав, що зі 173 держав проект резолюції підтримала 71 держава, проти голосували представники 25 держав, 77 - утрималися. При цьому він висловив жаль, що серед країн, які голосували проти, є ті, які мають дипломатичні відносини з Україною та "говорять про особливу дружбу з Україною": Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Узбекистан.

Пізніше лідер меджлісу на сторінці у Facebook також висловив своє ставлення до позиції Білорусі, зокрема в контексті озвученої в середу заяви міністра закордонних справ Білорусі Володимира Макея про готовність виділити контингент миротворців для сприяння врегулюванню ситуації на Донбасі.

"На вчорашньому засіданні Третього комітету Генеральної Асамблеї ООН делегація Білорусі проголосувала проти спільного проекту резолюції, внесеної Україною та 40 її політичними партнерами. Білорусь відкрито і гордовито по відношенню до України підтримала країну-окупанта, Росію", - написав Р.Чубаров.

З огляду на заяву В.Макея народний депутат запропонував йому займатися територією своєї країни, а "ми впораємося самі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА