15:50 15.11.2017

"Батьківщина" здобула підтримку 28% виборців на виборах до 201 ОТГ

2 хв читати
"Батьківщина" здобула підтримку 28% виборців на виборах до 201 ОТГ

Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" здобуло підтримку 28% виборців на виборах до 201 об'єднаної територіальної громади (ОТГ) 29 жовтня, незважаючи на фальсифікації та використання владою адміністративного ресурсу, стверджує лідерка партії Юлія Тимошенко.

"Батьківщина" здобула підтримку 28,1% людей у всій країні. Ми можемо сказати, що кожна третя людина в Україні сьогодні підтримує "Батьківщину", - заявила вона, виступаючи на XIV з'їзді партії в середу в Києві.

Ю.Тимошенко зазначила, що партія отримала найбільшу підтримку на виборах в об'єднаних територіальних громадах 29 жовтня в 13 областях України. При цьому вона зазначила, що "Блок Петра Порошенка "Солідарність" здобув підтримку 20% виборців і став лідером лише в шести областях.

Лідерка "Батьківщини" вважає, що вибори до 201 об'єднаної територіальної громади були не тільки місцевими виборами, а й репетицією майбутніх президентських і парламентських виборів. На її думку, влада діятиме на національних виборах тими самими методами, які застосовувала і на місцевих виборах для досягнення бажаного результату.

Згідно з даними на сайті Центральної виборчої комісії України, на перших місцевих виборах 29 жовтня до 201 об'єднаної територіальної громади було обрано 4403 депутатів місцевих рад міст районного значення, селищ і сіл. Серед них: 1230 самовисуванців, 904 депутати від партії "Батьківщина", 652 - від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність", 383 - від Аграрної партії України, 273 - від партії "УКРОП", 162 – від "Нашого краю", 152 - від Радикальної партії Олега Ляшка, 125 - від "Самопомочі". Решта партій мають менше ніж 100 депутатів.

Крім того, на цих виборах було обрано 201 голову міст районного значення, селищ або сіл. Серед них 116 самовисуванців, 58 - від "Блоку Петра Порошенка", 13 - від "Батьківщини", 5 - від "Нашого краю", по 3 - від Аграрної партії та партії "За конкретні справи" й по одному - від Радикальної партії, "Сили людей" і партії "УКРОП".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА