16:56 15.11.2017

Білорусь і Сербія проголосували на комітеті Генасамблеї ООН проти резолюції щодо Криму через тиск Кремля

2 хв читати
Білорусь і Сербія проголосували на комітеті Генасамблеї ООН проти резолюції щодо Криму через тиск Кремля

Голосування Білорусі та Сербії проти проекту резолюції щодо прав людини в Криму на Третьому комітеті Генеральної Асамблеї ООН зумовлено тиском Москви і фактичною відсутністю власної позиції з цього питання, вважає народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Фріз.

"Голосування Білорусі проти резолюції щодо Криму в ООН зумовлене жорстким тиском на офіційний Мінськ із боку Кремля і фактичною відсутністю власної позиції в опитуваннях, які стосуються сфери інтересів РФ", - сказала вона агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Нардеп зазначила, що аналогічна ситуація склалася з Сербією.

"Систематичне голосування Белграда в ООН проти українських резолюцій повністю підтверджує відповідні слова посла України в Сербії пана Олександра Александровича, які викликали обурення їхнього МЗС", - зазначила І.Фріз.

За її словами, в ООН сформований проросійський пул, до якого входять Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Китай, Куба, КНДР, Індія, Іран, Казахстан, Нікарагуа, Сербія, Судан, Сирія, Узбекистан, Венесуела та Зімбабве.

"Хоча остання країна з цього списку після сьогоднішнього державного заколоту і повалення режиму Мугабе може залишити цей пул", - додала народний депутат.

І.Фріз зазначила, що позиція кожної країни під час голосування в ООН свідчить про ті цінності, які сповідує держава, і про компанію, в якій вона хоче себе бачити. "На жаль, Мінськ вибрав для себе компанію поряд із КНДР, Зімбабве та Сирією", - пояснила І.Фріз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА