18:45 15.11.2017

Профільний комітет ВР не підтримав поправку про розрив дипвідносин з РФ у законопроекті щодо Донбасу

2 хв читати
Профільний комітет ВР не підтримав поправку про розрив дипвідносин з РФ у законопроекті щодо Донбасу

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони не підтримав поправку до другого читання законопроекту про забезпечення суверенітету на Донбасі (№7163), яка зобов'язує Кабінет Міністрів розірвати дипломатичні відносини з РФ.

Як передає кореспондент агентства Інтерфакс-Україна, комітет на своєму засіданні в середу схвалив низку поправок до законопроекту щодо забезпечення суверенітету над тимчасово окупованими територіями Донбасу.

Серед поправок, номери яких озвучував секретар комітету Іван Вінник, і комітет схвалював їх повністю, частково або з редакцією, не пролунав номер поправки 595, яка пропонує покласти на Кабмін зобов’язання розірвати дипвідносини з Росією.

Однак поки що не відбулося голосування, яким комітет відхиляє цю поправку.

Згідно з регламентом Верховної Ради, навіть якщо комітет відхилить поправку, її автори можуть наполягати на винесенні її на голосування в сесійній залі.

Після засідання комітету І.Вінник пояснив причину невнесення цієї поправки до переліку схвалених для внесення до законопроекту.

"Ми свідомо не внесли ініціювання розриву дипломатичних відносин, тому що дипломатичні відносини, факт їх встановлення - це виключно повноваження виконавчої гілки влади, а саме міністра закордонних справ. Це зроблено для того, щоб ніхто надалі не зміг оскаржити в Конституційному суді неконституційність цього законодавчого акта або окремих його положень", - сказав І.Вінник.

У свою чергу голова комітету Сергій Пашинський на засіданні також заявив, що ця норма є неприйнятною.

Водночас під час розгляду поправок до законопроекту в ході його підготовки до другого читання на засіданні комітету народним депутатам було представлено пропозиції робочої групи, в яких було викладено основні та дискусійні позиції, які можуть бути відображені в цій законодавчій ініціативі.

І.Вінник озвучував номера поправок, які відповідають цим пропозиціям, і члени комітету схвалювали їх в цілому, частково або редакційно.

Так, депутати схвалили поправки, які, зокрема, стосуються встановлення дати початку російської окупації - 20 лютого.

Крім того, в законопроекті за пропозицією деяких народних депутатів також згадуються Крим і Севастополь.

Члени комітету схвалили пропозиції та поправки стосовно верифікації виведення російських військ із території України. "Зокрема, факт остаточного виведення та повної відсутності збройних формувань РФ на території України встановлюють міністр оборони України та міністр внутрішніх справ, які направляють відповідні подання президенту України, а глава держави, у свою чергу, на їх підставі затверджує відповідний указ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА