14:04 16.11.2017

Кабмін затвердив план заходів щодо реалізації реформи системи фінансування охорони здоров'я до 2020 року

2 хв читати
Кабмін затвердив план заходів щодо реалізації реформи системи фінансування охорони здоров'я до 2020 року

(оновлена новина від 15 листопада)

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу затвердив план заходів щодо реалізації концепції реформування системи фінансування охорони здоров'я до 2020 року.

План включає низку заходів зі створення правових засад для нової системи фінансування. Зокрема, в четвертому кварталі МОЗ має розробити нормативно-правові акти щодо спрощення умов отримання ліцензії для медичної практики, затвердження положень про інтернатуру та резидентуру випускників медичних і фармацевтичних вишів.

Крім того, план містить заходи зі створення єдиного національного замовника послуг, зокрема, внесення на розгляд урядом проекту постанови про створення Національної служби здоров'я - до кінця четвертого кварталу, а також забезпечення її розвитку.

У рамках автономізації бюджетних медзакладів до кінця цього року планом передбачено ухвалення нормативно-правових актів, спрямованих на затвердження вимог з надання медичних послуг, методики розрахунку вартості медичних послуг, переліку закладів, які не підлягають реорганізації в казенні або комунальні некомерційні підприємства.

На цей період планом також передбачено розробку та затвердження низки документів щодо наглядових рад, які функціонуватимуть при реорганізованих медзакладах, а також приблизного договору між медзакладом і розпорядником бюджетних коштів.

Документ містить низку заходів із розвитку електронної системи обміну медичною інформацією - до кінця 2017 року передбачається впровадження видачі електронних рецептів за програмою реімбурсації.

Крім того, у рамках розвитку системи обміну медінформацією протягом двох місяців після затвердження наказу МОЗ про тестування її компонентів планується також впровадження електронної системи міжнародної класифікації звернень по первинну меддопомогу ICPC-2.

Впровадження навчальних програм для підвищення кваліфікації медичних працівників щодо використання системи передбачено на кінець 2017-2018 рр.

Забезпечення доступу до міжнародних медичних протоколів, а також їх переклад та адаптація для України разом з адаптацією класифікації звернень по первинну допомогу ICPC-2 має бути здійснено до кінця цього року.

У рамках впровадження нової моделі фінансування надання первинної допомоги до кінця поточного року міністерство затвердить форми необхідної документації для вибору пацієнтом лікаря.

Роботу над поширенням нової моделі фінансування вторинної та третинної допомоги відомство планує розпочати в першому кварталі наступного року.

План також містить низку заходів щодо госпітальних округів, реімбурсації лікзасобів і проведення моніторингу реалізації реформи системи фінансування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА