07:59 17.11.2017

Туск закликає країни-члени оперативно прийняти поправки для регулювання "Північного потоку 2"

2 хв читати
Туск закликає країни-члени оперативно прийняти поправки для регулювання "Північного потоку 2"

Голова Євроради Дональд Туск закликав країни-члени якомога швидше  прийняти рішення про поширення європейського законодавства на російський проект "Північний потік - 2", повідомляє The Financial Times.
У листі, направленому главам 28 країн-членів, Д.Туск вказує, що "час дорогий", і закликає країни підтримати поправку до директиви ЄС, щоб вона розповсюджувалася і на проекти з імпорту природного газу.
На початку листопада Єврокомісія (ЄК) запропонувала з метою "покращення функціонування внутрішнього енергетичного ринку ЄС і зміцнення солідарності між державами-членами "внести поправки в директиву ЄС щодо газу. ЄК пропонує Європарламенту і Раді ЄС прийняти поправки за прискореною процедурою.
"Ми хочемо, щоб такий важливий проект, як цей газопровід ("Північний потік - 2"), не існував в (юридичній) порожнечі або не існував тільки на основі російського права. І в зв'язку з цим ми запросили у Ради ЄС мандат на переговори з російською Федерацією, щоб вирішити, як законодавство (ЄС) може бути дотримано щодо цього газопроводу", - сказав заступник голови ЄК з Енергетичного союзу Марош Шефчович.
При цьому Європейська комісія не бачить необхідності для ЄС у новій імпортній інфраструктурі масштабу газопроводу "Північний потік - 2" після 2020 року, йшлося в інформаційних матеріалах, розповсюджених в Брюсселі з нагоди запропонованої ЄК поправки до газової директиви. Це пояснюють в ЄК "існуючою добре розвиненою імпортною інфраструктурою і очікуваною конкурентоспроможністю поставок СПГ" до кінця десятиріччя.
Єврокомісія зазначає, що її стратегія диверсифікації розвивається навколо таких пріоритетів, як реалізація Південного газового коридору, розвиток центру скрапленого газу в Середземному морі і сприяння розвитку використання СПГ у відповідності зі стратегією, прийнятою ЄК в лютому 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА