15:58 17.11.2017

Парубій сподівається на підписання президентом США рішення про виділення Україні $350 млн на оборону

2 хв читати
Парубій сподівається на підписання президентом США рішення про виділення Україні $350 млн на оборону

 Голова Верховної Ради Андрій Парубій розраховує, що президент США Дональд Трамп підпише ухвалене Конгресом рішення про виділення Україні $350 млн на сектор оборони, в рамках яких буде надано, серед іншого, летальне оборонне озброєння.

"Буквально вчора було рішення Конгресу США, де не просто було виділено $350 млн для сектора безпеки України, а там зазначено, що в переліку цієї допомоги має бути і летальне оборонне озброєння", - сказав А.Парубій в інтерв'ю телеканалу "Рада" в п'ятницю .

"Ми можемо сказати, що фактично станом на сьогодні ми зробили вагомий і важливий крок для отримання Україною летального оборонного озброєння", - заявив спікер.

Він вважає, що це - спільний успіх, оскільки загроза російської агресії є глобальною.

При цьому А.Парубій висловив сподывання, що документ буде підписано президентом США.

"Фактично з того моменту ми можемо нарешті розраховувати на те, що українська армія, українські військові зможуть отримати сучасне оборонне озброєння - там передбачені не лише Javelin - відомі протитанкові комплекси, але також і кораблі берегової охорони і кілька інших засобів захисту від російської агресії", - розповів він.

Як повідомлялося, Сенат США схвалив проект закону про "Бюджет США на 2018 рік на потреби національної оборони", що містить дозвіл на виділення $350 млн для надання допомоги з безпеки України.

"Таким чином, Конгрес завершив процедуру ухвалення зазначеного документа, що наразі буде направлено на підпис президенту США", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці посольства України в США в соцмережі Facebook 16 листопада.

Проект закону санкціонує надання Україні летального озброєння оборонного характеру та значно розширює параметри підтримки України з боку США в безпековій та оборонній сферах.

До документа включено положення, що надають можливість використовувати кошти оборонного бюджету США на потреби реабілітації в медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, навчання і підготовку українських медичних фахівців у цій сфері, а також для посилення можливостей повітряних і військово-морських сил України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА