09:04 18.11.2017

США готові боротися і поодинці, щоб притягнути до відповідальності винних у хіматаках в Сирії

2 хв читати
США готові боротися і поодинці, щоб притягнути до відповідальності винних у хіматаках в Сирії

Постпред США при ООН Ніккі Хейлі пообіцяла, що США будуть боротися в Раді Безпеки і поодинці, щоб притягнути до відповідальності винних у хімічних атаках в Сирії.
"Російські дії сьогодні і в інші дні були спрямовані на те, щоб підірвати, відкласти і затягнути зусилля з розслідування хіматак в Сирії", - сказала Н.Хейлі за підсумками голосування, додавши, що не дивлячись на російський обструкціонізм, США будуть "продовжувати боротися" за СМР.
Вона звернулася до сімей жертв хімзброї в Сирії і принесла їм вибачення.
Росія в ході голосування на засіданні Ради Безпеки в п'ятницю наклала вето на японський проект про технічне продовження спільного механізму ОЗХЗ-ООН з розслідування випадків використання хімічної зброї в Сирії (СМР) на 30 днів.
"США разом з іншими в цій Раді не здадуться в пошуку правосуддя для ваших рідних, яких ви втратили і заради захисту ваших сімей. Знайте, що Росія може перешкодити цій Раді, але не може перешкодити правді. Разом з цією Радою або поодинці, не стримувані обструкціонізмом Росії, ми продовжимо боротися за справедливість і притягнення винних до відповідальності в Сирії", - заявила Н.Хейлі.
У свою чергу її британський колега Метью Райкрофт заявив, що Великобританія "буде продовжувати рухатися вперед не тільки, щоб здійснити правосуддя для тих, хто постраждав від застосування цієї мерзенної зброї, але і щоб стримати тих, хто може спробувати зробити це в майбутньому".
Постпред Франції при ООН Франсуа Делатра назвав сьогоднішнє голосування катастрофічним і відмовився визнавати його кінцевим по СМР. "Сьогоднішнє катастрофічне голосування в Раді не може бути кінцевим. Франція не погодиться ні з констатацією провалу, ні з тим, що відбувається в політичному плані. У нас немає права відступити. Моя країна буде продовжувати ці зусилля у всіх відповідних формах", - заявив він .
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА