12:41 18.11.2017

Сенатор просить президента Трампа узгодити надання Україні летального озброєння

2 хв читати
Сенатор просить президента Трампа узгодити надання Україні летального озброєння

Сенатор США, член комітету з питань збройних сил Джеймс Інхоф надіслав листа президентові США Дональда Трампа із закликом узгодити надання Україні оборонного летального озброєння, повідомляє посольство України в США.

Як інформує українське посольство на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук з посиланням на повідомлення Дж.Інхофа в мікроблозі Твіттер, сенатор підкреслює, що ця позиція відображена в недавно прийнятому Конгресом оборонному бюджеті США на 2017-2018 роки, де, зокрема, передбачено виділення Україні допомоги в питанні безпеки в розмірі 350 млн дол.

"Своїм листом сенатор Інхоф нагадує про двопартійне звернення 27 сенаторів на початку 2017 року період перехідної адміністрації, в якому американські законодавці закликали президента Дональда Трампа розширити обсяги оборонної допомоги Україні і надати їй летальну озброєння", - відзначає посольство.

Дж.Інгоф підкреслює, що захоплення Росією частини української території стало безпрецедентним в сучасній історії. "Тривала агресія Росії та її постійна відмова поважати територіальну цілісність України вимагає від нас - тих, хто поважає правовий порядок, сильного відповіді. І ця відповідь має полягати в наданні летального обладнання в рамках підтримки України, щоб вона могла захистити себе і стримати подальшу російську агресію ", - цитує лист Дж.Інхофа українське посольство.

Сенатор також зазначив про особисті враження щодо серйозності ситуації після двох візитів в Україну, здійснених для підтримки тренувальної місії, яку надає Національна гвардія штату Оклахома.

"Цінуємо підтримку друзів України в Сенаті", - написало посольство України в США.

Як повідомлялося, на минулому тижні Сенат США схвалив проект закону про "Бюджет США на 2018 рік на потреби національної оборони", який містить дозвіл на виділення $350 млн для надання допомоги з безпеки України.

Проект закону санкціонує надання Україні летальної зброї оборонного характеру й істотно розширює параметри підтримки України з боку США в безпековій та оборонній сферах.

Документ містить положення, які дозволяють використовувати кошти оборонного бюджету США на потреби реабілітації в медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, навчання і підготовку українських медичних фахівців в цій сфері, а також для посилення можливостей повітряних і військово-морських сил України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації на Близькому Сході після удару по Ізраїлю

Президент Ізраїлю назвав повітряну атаку Ірану "оголошенням війни"

Саме такі гарантії безпеки потрібні Україні - Порошенко про дії союзників Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА